Önde gelen kripto para borsalarından Bybit ve KuCoin, Kanada’nın Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan (OSC) cinayet aldı.

Yapılan resmi açıklamaya göre KuCoin’e Ontario’da etkinlik göstermesi kalıcı olarak yasaklanırken 2 milyon Kanada Doları (takriben 1.55 milyon ABD Doları) da para cezası verildi.

Komite keza, bir diğer önde gelen borsa Bybit’e 2.5 milyon Kanada Doları (takriben 1.95 ABD Doları) tutarında para cezası verdi. Bybit ile tescil için görüşmeler sürerken borsanın bu vakit zarfında Ontario’da yeni alıcı kabul edemeyeceği, mevcut hesaplara yeni ürün hizmeti sunamayacağı ve herhangi bir şekilde pazarlama faaliyeti yürütemeyeceği vurgulandı.

İki şirketin, tescil dışı şekilde kripto varlık alım satım platformu işlettiği ve Ontario menkul kıymetler yasasını ihlal ettikleri açıklama edildi.

OSC yetkilisi Jeff Kehoe, konu hakkında “Ontario’da faaliyet göstermek isteyen tanıdık olmayan platformlar, kurallara harmoni sağlamalı. Huysuz takdirde, yaptırım eylemiyle karşısında karşıya kalırlar. Bugün açıklanan kararlar, Ontario menkul kıymetler yasasına uymamayı tolere etmediğimizin açık bir göstergesi olarak görülmeli.” dedi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-para-borsalari-bybit-ve-kucoine-kanadada-ceza/