Regülasyonların kripto para odaklı şirketleri mağdur etmeden yapılması konusunda çalışmalarda yer alan ABD’li politikacılardan biri olan Pat Toomey, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’ı sert şekilde eleştirdi.

“Zor Kullanarak regülasyon uygulanması dehşet…”

ABD medyasından Fox News’e konuşan Pensilvanya senatörü Toomey, Gary Gensler’ın kavgacı şekilde hamleler yaptığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Gary Gensler’ın, SEC’nin otoritesini aşan konularda sınırları zorlaması beni endişelendiriyor. İklim konusundaki ‘tanımlama zorunluluğu getiren’ teklifi kendimce SEC sorumluluklarını çok büyük farkla aşıyor. Hem tüm kripto varlıkları da, menkul değer olarak değerlendirmesi ve bunun, nasıl ve neden olduğu konusunda hiçbir yorumlama yapmaması da kabul edilemez. Zorla uygulanan regülasyon, korkunç bir yaklaşımdır.”

Bilindiği üzere, SEC başkanlığına gelmeden önce kripto para dostu bir kimliği olduğu belirtilen Gensler’ın bu koltuğa oturuşu sektör tarafından mutlulukla karşılanmıştı. Ama başkanlığa gelişinin arkasından kripto paralar hakkında sert açıklamalar yapmaya başlayan, spot Bitcoin ETF’ine muhakkak karşısında olan ve tüm kripto para endüstrisinin SEC tarafından regüle edilmesini talep eden Gensler, kripto para odaklı çoğu şirketi de karşısına almıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-para-destekcisi-senator-toomeyden-genslera-tepki-yetkisini-asiyor/