Kripto ve kablosuz hizmetlerin çarpışması an meselesiydi oysa Nova Labs, GSM operatörü T-Mobile ile beş takvim bir uzlaşma yaptığını duyurdu.

Nova Labs yaptığı açıklamada, T-Mobile ile yapılan anlaşma kapsamında abonelerinin ABD çapında 5G kapsama alanına sahip olacağını bildirdi.

Ortaklık, kitle fonlamasıyla oluşan bir 5G ağı olan Helium Mobile’a abone olan herkesin hem Helium’un 5G ağına ayrıca de T-Mobile’ın ABD genelindeki kablosuz ağına erişmesine ihtimal tanıyacak.

Helium’un kapsama alanı dıştan T-Mobile devreye girecek

Nova Labs’in GSM ağlarından sorumlu genel müdürü Boris Renski verdiği röportajda, anlaşma uyarınca Nova Labs’in Helium 5G ağının bulunmadığı yerlerde Helium mobil müşterilerine kapsama alanı karşılamak için T-Mobile’ın ülke çapındaki ağını kullanabileceğini söyledi. Renski, Helium’un kapsama alanı dışındaki bölgelerde olan Helium Mobile aboneleri için T-Mobile’a ödeme yapılacağını belirtti.

Renski ayrıca, “Helium Mobile gerçekte bir hizmet sağlayıcı. Aylık 5 dolar gibi düşük bir fiyata bir bilgi planı satın alabilir ve ülke çapında hizmet alabilirsiniz. Helium hücreli ağlarının olduğu yerlerde Helium’u kullanabilirsiniz. Oysa Helium’un olmadığı yerlerde T-Mobile şebekesini kullanabiliyorsunuz.” diye konuştu.

Hizmetin 2023 yılının başlarında beta olarak başlatılması planlanıyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/helium-hnt-buyuk-anlasma/