İsviçre’nin manâlı finans şehirlerinden biri olan Lugano’nun kripto para adaptasyonu son çabukluk devam ederken şehirde bu anlamda son adım ise fast-food zinciri McDonalds’tan geldi. Bundan sonradan Lugano’daki McDonalds şubesinde Bitcoin ile ödeme yapılabilecek.

Bilindiği üzere Lugano şehri, kripto para benimsemesini USDT ve Bitcoin ödemeleri üzerinden tamamlamayı hedefliyor. Şehir bu ay sonunda, Avrupa’nın en önemli kripto para organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. Organizasyon, Bitcoin’in 2. tabaka anonim ve hemen olan ödeme sistemi olan Lightning Network odaklı olacak.

Musk Dogecoin önerisinde bulunmuştu

öte taraftan dünyanın en varlıklı kişisi konumundaki Elon Musk da bu yıl başında Ocak ayında McDonalds’a Dogecoin önerisinde bulunmuştu. Tesla ve SpaceX CEO’su, McDonalds’ın Dogecoin kabul etmesi durumunda, televizyonda lokanta zincirinin aşina çocuk menüsü happy meal’dan yiyeceğini belirtmişti.

Hatırlanacağı üzere Tether şirketi Mart ayında, Lugano ile şehri Avrupa’nın Bitcoin başkentine dönüştürmek için bir araya geldiğini duyurmuştu. Ödemelerde Lugano’nun kendi token’ı olan LVGA’nın da kullanılması yönünde araştırmalar yapılıyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kriptoyu-benimseyen-lugano-sehrinde-mcdonaldslarda-bitcoin-kabul-edilecek/