En büyük madencilik şirketlerinden biri olan ve son düşüşlerde 3 binden pozitif Bitcoin satan Bitfarms firması, Arjantin’in Rio Cuarto bölgesinde açtığı tesisnde elde ettiği enerjiden ötürü diğer şirketlere oranla büyük avantajı olduğunu bahis etti.

Bilhassa Bitcoin madencilik şirketlerine karşı eski kalıntı yakıt baskısının arttığı şu günlerde konuşan şirket COO’su Geoff Morphy, verdiği demeçte enerji portföylerindeki en düşük enerji maliyetinin Arjantin’de olduğunu kaydetti:

“Arjantin’deki döviz oranı ve doğalgaz fiyatlarına baktığımızda Rio Cuarto tesislerindeki enerji maliyeti bizim portföyümüzdeki minimum rakamları oluşturuyor. Bu da şirketimize diğer firmalarla mücadelede büyük avantaj sağlıyor”

Kaya gazı ile madencilik yapıyorlar

Geçtiğimiz Nisan ayında Arjantin hükumetiyle yeni bir sözleşme imzalayan Bitfarms, Rio Cuerta’da doğalgaza akternatif olan kaya gazından elde edilen enerjiyle madencilik yapıyor. Bu konuya da değinen Morphy şunları söyledi:

“Arjantin dünyada kayı gazı rezervi konusunda ikinci sırada yer alıyor. Ülkede yenilenebilir enerji konusunda da birçok seçenek mevcut. Küresel çapta gelişmek ve özellikle bu bölgedeki ucuz elektrik maliyetlerinden yararlanmak istiyoruz. Aşırı enerji harcayan tesislerde, büyük bir kaynak da boş yere harcanıyor. Biz ayrıca Bitfarms ayrıca de yerel enerji üreticileri için bu anlamda destek olmaya çalışıyoruz”

Bitfarms’ın yöneticilerinin de Arjantin’de yaşadıkları belirtilirken, şirketin ülkedeki 10. madencilik merkezini de kısa süre önce açtığı kaydedildi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/krizde-3000-bitcoin-satan-bitfarms-kaya-gaziyla-madencilik-yapiyor/

Yorumlar