Elektronik sektörünün durumunu, risklerini ve gelecek öngörüsünü değerlendirdiği Elektronik Sektörü Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, yarı iletkenlerin de içine dahil olduğu elektronik endüstrisi pandemi döneminde açık ara kazanan sektör oldu.İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın önde gelen alacak sigortası şirketi Euler Hermes, elektronik sektörünün durumunu, risklerini ve gelecek öngörüsünü değerlendirdiği Elektronik Sektörü Raporu’nu yayınladı.

Rapora göre, elektronik sektörü dünyanın dört bir yanından gelen benzeri görülmemiş güçlü talep ve fiyat artışları sayesinde pandemi döneminin açık ara kazananı oldu.

Endüstri sektörünün içinde büyük bir payı olan ve pazardaki eğilimlerin belirleyicisi konumundaki yarı iletkenler alt sektörü ise salgın sürecinde kendine has iniş çıkışlar yaşasa da küresel satışlarını 2021 yılında yüzde 26'lık olağanüstü bir artışla tarihin en yüksek seviyesi olan 553 milyar dolara taşıdı.

Bu arada raporda bu riskler arasında, 2020 ve 2021 yıllarında bilgisayarlar ve TV setleri gibi donanım satışlarında patlama yaşanmasının ardından 2022 yılında gelebilecek talep normalleşmesi yer alıyor.

Bir diğer risk ise, küresel sağlık krizinin tedarik zincirlerinde aksaklıklar yaratmaya devam etmesi durumunda imalata yönelik faaliyetlerin uzun süreli kesintiye uğraması olarak sıralanıyor. Bu durumun, 2020'nin ikinci çeyreğinde olduğu gibi yarı iletken talebine zarar verebileceği belirtiliyor.