Dün Twitter’dan “Kaçmadım. Herkesle ve her devlet otoritesiyle konuşmaya hazırım” mesajı veren Do Kwon hakkında Interpol’den kırmızı duyuru araması çıkabileceği belirtildi. Konuyla ilgili pat diye artı soruşturmanın yürütüldüğü Güney Kore’de savcılar, kendilerine sorulan Interpol’ün devreye girip girmeyeceği konusundaki soruya “Bü işlem başladı” cevabını verdiler.

Bilindiği üzere Interpol aramalarında çıkarılan kırmızı bülten,bir kişinin yakalanması konusunda çoğu ülkenin kolluk kuvvetlerine yetkiler veriyor.

“Kaçtığına dair ikinci derece kanıtlar var”

Savcılar hem yaptıkları açıklamada Kwon’un kaçmaya çalıştığına dair ellerinde ikinci direcede kanıtlar olduğunu ve tutuklama kararının da bu yüzden çıkarıldığını belirttiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Bitcoin için en fena program metni: “2018 ayı sezonu seviyesine inebilir”

Singapur’da da yok

Terraform Labs şirketinin kurucusu olan Do Kwon, sistemin çökmesinden birkaç ay önce firma merkezini Güney Kore’den Singapur’a taşımıştı. Kwon’un çöküşten daha sonra da bu ülkede olduğu varsayım ediliyordu ama Singapurlu yetkililer Kwon’un burada olmadığını açıklamışlardı. Kwon’un gidebileceği öteki yerlerin başında dünyanın en tehlikesiz şehirlerinden biri olarak aşina Dubai gösteriliyor. Kwon hem dün attığı tweet’lerde birçok otoriteyle görüşmeye hazır olduğunu belirtmesine rağmen nerede olduğunu söylememişti.

Yonhap: Savcılara ‘Gelmeyeceğim’ mesajı verdi

Kwon’un tüm “uzlaşı” mesajlarına karşın Güney Kore’nin en büyük haber ajanslarından Yonhap ise yeniden Güney Koreli savcılara dayandırdığı haberinde, Kwon’un hiçbir şekilde uzlaşı yoluna gitmek istemediğini ve soruşturmayı yürüten savcılara, avukatları yoluyla sorguya katılma gibi bir niyeti olmadığı mesajını ilettiğini belirtti.

Haberin yazıldığı dakikalarda Terra Classic (LUNC) 0,00027 dolardan, Terra LUNA ise 2,5 dolardan operasyon görüyorlar. İki kripto para da geçtiğimiz hafta manâlı yükseliş rallileri göstermişlerdi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/savciliktan-do-kwon-aciklamasi-interpol-kirmizi-bulten-sureci-basladi/