Terra’nın (LUNA) kurucusu Do Kwon, Singapurlu yetkililerin “ülkede değil” açıklamasına cevap verdi. Güney Koreli Kwon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kaçak değilim. İletişim hazırlamak isteyen herhangi bir devlet kurumuyla meslek birliği içerisinde çalışmaya hazırız ve saklayacak hiçbir şeyimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Güney Koreli yetkililer göre aranan Kwon, ayrıca birden artı adalet alanında savunma yaptıklarını ve birkaç ay içinde gerçeği ortaya hariç tutmak için sabırsızlıkla beklediklerini açıklama etti.

Tutuklama kararı çıktı, pasaportu iptal edildi

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de Kwon’un tutuklanması için mahkeme emri çıkarılmıştı. Terra kurucusunun pasaportu da yetkili makamlar kadar iptal edilmişti.

Mayıs ayında, Terra’nın ABD Dolarına eşit olması gereken sabit coin’i UST’nin 1 doların altına düşmesi, LUNA’yı uçuruma sürükledi. Bu da beraberinde piyasada büyük bir satmak dalgasını tetikledi. Sonucunda yaklaşık 40 milyar dolarlık bir varlık neredeyse buhar oldu. Kwon, verdiği bir röportajda, sistemin çökeceğini aklına hiç getirmediğini söylemişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/luna-kwon-kacmadim/