12 Haziran’da platformdan çekim işlemlerini durdurmasının arkasında Temmuz ayında iflas başvurusunda yer alan Celsius, iflas mahkemesinin talebi üzerine platform üzerindeki şahısların isimlerini ve operasyon bilgilerini mahkeme heyetiyle paylaştı.

“Rahat kalsın” talebine ret

Son duruşmalarda Celsius’un bu konuda bireysel bilgilerin rahat kalması yönünde bir talepte bulunduğu fakat hakimin bu talebi reddettiği belirtildi. Hakim, ret kararı vermesinin sebebini ise iflas davalarında sürekli olarak bu cins bilgilerin talep edilmesi olarak açıkladı.

Toplamda 18.6 gigabyte’lık ve 14 bin sayfalık olan kullanıcı verileri operasyon meblağları ve zamanlarını da içeriyor. Bu durum herhangi birinin, ismi geçen kullanıcıların daha önce operasyon yaptıkları anonim kripto para cüzdanlarını da saptama etmesine niçin olabilir.

Bu kişilerin kripto para olarak tuttukları varlıklarının değerleri de bu sayede dıştan saptama edilebilir. Dolayısıyla elinde ciddi meblağlarda kripto para bulunduran kişilerin kim oldukları da görülebilecek. Konut adresleri bilgiler içinde yer almasa da, isimlere ulaştıktan sonra adres bulmak da çok daha kolay ayla gelecek.

Dün ortaya meydana çıkan dava dosyalarında CEO Alex Mashinsky’nin de dahil olduğu 3 üstteki düzey yöneticinin Mayıs ile Haziran aylarında toplamda 30 milyon dolara dek kripto parayı platformdan çektikleri bilgisi yer almıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/mahkeme-talep-etti-celsius-musterilerin-isim-ve-islem-gecmisini-acikladi/