Compass madencilik şirketinden gelen iki önemli istifa haberinin ardındaki, ABD merkezli bir diğer madencilik şirketi Marathon’dan ise bu kere doğal facia kaynaklı fena bir haber geldi. ABD’nin orta kısmındaki eyaletlerden olan Montana’da bulunan madencilik cihazları, bölgede meydana çıkan fırtıan yüzünden elektriksiz kaldı.

Temmuz’un ilk haftasına değin elektrik yok

Marathon’dan yapılan açıklamada, Montana’da Hardin şehrinde meydana çıkan fırtıan sonucunda güç sağlayıcı tesisin önemli şekilde hasar gördüğü ve bu yüzden bölgedeki madencilik operasyonlarının bir süre yapılamayacağı duyuruldu. Temmuz’un ilk haftası itibariyle ise, cihazların azaltılmış seviyede çalışmaya başlayacağı kaydedildi. Marathon Digital’ın resmi internet sayfasından yapılan detaylı açıklamada ayrıca, şiddet şebekesinin soğutma bölümlerinin çok önemli hasar gördüğü ve bu alanların mutylaka tamir edilmesi gerektiği yazıldı. Madencilik cihazlarının bulunduğu tesislerde ise herhangi bir zarar meydana gelmediği belirtildi.

Bitcoin üretimi manâlı ölçüde azalacak

Marathon ayrıca, Montana’daki 30 bin madencilik cihazının, şirketin toplam aygıt kapasitesinin %75’ini temsilcilik ettiğini ve bu makinelerin bir vakit daha çalışmayacak olmaları nedeniyle, Bitcoin üretiminde bu dönem fazla ciddi azalma olmasının beklendiği ifade edildi.

Şirket Nisan ayında yaptığı açıklamada Montana’daki cihazlarını, daha sürdürülebilir enerji kaynaklarının olduğu bölgelere taşıyacağını da açıklamıştı. Bu taşınmanın 3. çeyrekte başlaması bekleniyor.

Marathon’un idare heyeti başkanı ve CEO’su olan Fred Thiel de, yaklaşık 0.6 exahash’lik hash rate’i temsilci madencileri üçüncü taraf madencilik havuzlarına yönlendirdiklerini söyledi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/marathon-digitali-firtina-vurdu-cihazlar-elektriksiz-kaldi/