Meta kurucusu Mark Zuckerberg verdiği son röportajda metaverse’deri beklentilerini anlattı. ABD medyasından CNBC’de meşhur programcı Jim Cramer’in sorularını yanıtlayan Zuckerberg, 2020’lerin sonunda metaverse’ün koskocoman bir ekonomi olacağını düşündüğünü söyledi.

“Sana evleri için dijital ürünler alacaklar”

Bu on yılın sonunda metaverse’te 1 milyar birey olacağını ve bu bireylerin hepsinin içerik ve dijital ürünler satın edinmek için asgari 100 dolar harcayacağını öngördüklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu on yılın sonunda metaverse’te 1 milyar insanın olmasını bekliyoruz. Herkes asgari yüz dolarlık alışveriş yapacak. Dijital ürünler, içerikler alacaklar. Bunların içinde avatarları için kıyafetler ya da sanal evleri için dijital eşyalar olabilir. Sanal odalarını dekore etmek isteyen gençler olabilir. Sanal ve artırılmış hakikat konusunda da geliştirmeler olacaktır. Metaverse’te dev bir ekonomi olacak”

“Metaverse’te dev bir ekonomi olacak”

Metaverse’ün sadece alışveriş yapmak isteyenler için değil, içerik üreticileri için de fırsatlar yaratacağını belirten Meta kurucusu, bu alanın dev bir ekonomi olarak önplâna çıkacağını söyledi:

“Metaverse etrafında dev bir ekonomi oluşacak. Yalnızca alışveriş yapanlar için yok, içerik üretenler için de fırsatlar oluşacak. İnsanlar bugün olduğu gibi ihtiyaçları olduğu için yok, mutlu oldukları için çalışabilecekler. Natürel ancak bu şart bizim için de çok büyük fırsatlar yaratacak. Bilhassa 2025’in gerisinde metaverse’teki fırsatlar bizim işimizin en büyük parçaları olacaklar”

“Ticaretin önemli kısımlarından biri de Whatsapp olacak”

2020 yılında 2 milyardan fazla kullanıcıya ulaşan Whatsapp’in de Meta’nın çoğaltma hedeflerine ulaşmasında büyük bir basamak olacağını beliten Zuckerberg, burada da büyük potansiyel gördüğü yorumunu yaptı:

“Biz uzun zamandır insanlara hizmet sağlamaya çalışıyoruz. Facebook’la da bunu yaptık gerçekte… Biz parayı sonra kazanma amacındayız. Metaverse’te de önce 1 milyar daha sonra iki sonra da 3 milyar kişiye ulaşıp, daha sonra gelir sağlama hedefimiz var. Önce insanların gereksinim duydukları alanlarda hizmet vermek istiyoruz. Bunu Instagram’da yaptık. Whatsapp’te yaptık. İş dünyasının mesajlaşmasında, ticaretin gelişmesinde Whatsapp’in bir sonraki basamak olacağını söyleyebilirim”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/mark-zuckerberg-1-milyar-kisinin-her-biri-metaversete-yuzlerce-dolar-harcayacak/