Singapur’un en büyük bankası olarak kabul edilen DBS Group Holdings, yalnızca özel üyelerinin operasyon yapabildiği dijital borsasına olan erişimi daha da genişletti. DBS’deri yapılan açıklamada bu adımın varlıklı müşterilerin her geçen gün daha pozitif artan talepleri doğrultusunda geldiği belirtildi.

Bu yeni adımla DBS Treasures üyesi olan akredite müşteriler Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethererum ve XRP işlemleri yapabilecekler. İşlemler DBS Digital Exchange yani dijital borsa üzerinden yapılacak. DBS’in akredite müşterisi olabilmek için banka müşterisinin en düşük 246 bin dolarlık varlığı bulunması gerekiyor.

100 bin DBS müşterisi bu dijital borsada en düşük 500 dolarlık yatırım yapmak zorunda… Daha önce bu hizmet yalnızca kurumsal müşterilere, aile ofislerine ve DBS Özel Bankacılık üyelerine açıktı. Ama bankanın açıklamasına göre müşterilerden gelen youn talep bu hizmetin öteki segmentlere de genişletilmesini sağladı.

Alınan Bitcoin adedi 4 kat arttı

Bilindiği üzere Singapur’un en büyük bankasını konumundaki DBS geçtiğimiz günlerde metaverse platformu Sandbox’tan da bir arazi almış ve buradaki yatırımlarını sürdüreceğini duyurmuştu. Bu yıl Nisan ile Haziran aylarında bankanın dijital borsasındaki operasyon hacmi de iki kat artarken, şirketten yapılan açıklamada da son 1 senede borsa aracılığıyla alınan Bitcoin adedinin de 4 kat arttığı bilgisi verilmişti.

Tüm bu olumlu gelişmelere karşın Singapur Para Otoritesi ise daha önce yaptığı açıklamalarda perakende müşterilerin kripto para yatırımlarının zorlaştırma yoluna gideceğini açıklamıştı. Para Otoritesi, dünyadaki muadillerine kıyasla kripto para şirketlerine en şiddet lisans veren kurum olarak da biliniyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/metaversee-de-giren-singapurun-en-buyuk-bankasi-dbs-kripto-hizmetlerini-genisletiyor/