Microsoft cephesinde dün akşam saatlerinde ehemmiyetli bir büyüme yaşandı. İşletme, Türkiye'de kurulan ve sarih kaynak yazılım firmayı olan Citus Data'yı satın aldı. Bu ehemmiyetli büyümeyi fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Microsoft Türkiye Ülke Müdürü Murat Kansu, mevzuyla alakalı şu satırları kaydoldu:

"Türkiye ’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye ’ye dinlediğimiz inancın bir göstergesi olarak, Türk teşebbüsçülerin kurduğu yazılım firmayı Citus Data ’yı bünyemize tabakanın mutluluğunu ve iftiharını yaşıyoruz."

Hürriyet'te yer alan habere göre; Microsoft, muhakkak zaman aralıklarında böylesi alımlar yapıyor; ancak bu defa bir Türk yazılım işletmesinin satın alınması gözleri Citus Data'nın üzerine çevirdi. Firmanın yalnızca Türkiye'de bir üssü bulunmuyor; aynı zamanda San Francisco'da 40 çalışanın bulunduğu bir büroyu da var.

İşletme, daha evvel de Citus Data gibi sarih yazılım platformu ortaya koyan GitHub'ı 7.5 milyar dolara satın almıştı. Microsoft'un Türk firmayı ne kadara satın aldığı ise henüz söylenmedi.

Kan donduran hadise!

Bir tatlı huzur almaya gidebileceğiniz yerler

Nasıl zengin oluyorlar?