Michael Saylor liderliğindeki yazılım şirketi MicroStrategy de Bitcoin ve kripto para piyasalarındaki düşüşü alım yaparak değerlendirenlere eklendi. Şirketten yapılan açıklamada 3 Mayıs ile 28 Haziran günleri aralarında toplamda 480 Bitcoin alımı yapıldığı ve coin başına yaklaşık 20 bin 817 dolar ortalama olduğu belirtildi.

Toplam değerde önemli düşüş

Yeni alımlarla beraber şirketin elindeki toplam Bitcoin sayısı da 129 bin 699 oldu. 2020 yılının Ağustos ayından bu yana düzenli olarak BTC alımı yapan şirketin toplam ortalaması ise 30 bin 664 dolar olarak görülüyor. Yazılım şirketi şu belli başlı dek elinde yer alan bütün Bitcoin’ler için yaklaşık 3.8 milyar dolar harcarken, coin’lerin toplam değeri ise 2.6 milyar dolar civarında… Yani MicroStragety, toplam Bitcoin yatırımında hemen 1.2 milyar dolarlık bir hasar elde etmiş durumda…

İflas iddialarını reddetmişti

Hatırlanacağı üzere CEO Michael Saylor, düşen Bitcoin fiyatından ötürü şirketin iflas tehlikesiyle aleyhinde karşıya kalacağı yönünde ortaya atılan iddiaları reddetmiş ve peşin para akışı izin verdiği ölçüde Bitcoin alımlarına devam edeceklerini söylemişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/microstrategy-dipten-aldi-10-milyon-dolarlik-bitcoin-alimi-aciklandi/