Dünyanın önde gelen klima üreticilerinden Mitsubishi Electric, Manisa'da ev tipi klima üretimi için yatırım kararı aldı. İnsan ve robotların birlikte çalışacağı tesiste üretilecek klimaların, 2018 yılından itibaren Avrupa pazarına yönlendirileceği bildirildi.

Türkiye pazarına 2012 yılının sonunda girdiklerini, ancak kısa sürede önemli mesafe aldıklarını, ürün yelpazesini genişlettiklerini dile getiren Fujisawa, Türkiye'deki en önemli ürünlerinin fabrika otomasyon, klima ve uydu haberleşme sistemleri olduğuna işaret etti.

"İleri teknolojiyi Türkiye'de kullanmayı hedefliyoruz. Pek çok ürünle alakalı önemli hedeflerimiz var." diyen Fujisawa, Otomobil ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan fabrika otomasyon sistemlerine yoğunlaşacaklarını belirtti.

'TÜRKİYE'NİN GELİŞİMİNDE YER ALACAĞIZ'

Türkiye'nin son dönemdeki iddialı projelerinden 'a Mitsubishi Electric olarak destek verdiklerini ifade eden Fuwisawa, projenin İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemini kurduklarını kaydetti.

Fujisawa, "Türkiye'de nüfusun genç, büyüyen ve dinamik olması dolayısıyla Marmaray, havalimanı, köprü, baraj gibi altyapı projelerinin artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin gelişiminde yer almak istiyoruz." diye konuştu.

Fujisawa, şirketin Türkiye'de fabrika kurarak yatırım kararı aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Manisa'da 176 milyon liralık yatırımla klima fabrikası kuracağız. 2018'in ocak ayında Manisa'da ev tipi klima üretimine başlamayı hedefliyoruz. 2020 yılında da 400 kişiyi istihdam edeceğiz. Türkiye'de pek çok sanayi bölgesi var, ancak gelişime açık olması, yeterli düzeydeki altyapısı, başarılı ve genç iş gücü dolayısıyla yatırım için Manisa'yı seçtik."

İNSAN ve ROBOT BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Manisa'daki tesiste, şirketin yüzüncü yılı için açıkladığı, "Çevre Vizyonu 2021" çerçevesinde düşük karbon salınımına sahip yeni nesil ürünler üretileceğine işaret eden Fujisawa, fabrikada robot teknolojisinin yoğun olarak kullanılacağını söyledi.

Fujisawa, şunları kaydetti:

"2021 yılında karbon salınımını 20 yıl öncesine göre yüzde 30 azaltma hedefimiz var. Bununla ilgili yeni nesil ürünler üretiyoruz. Örneğin ürünlerimizde ömrü dolduktan sonra atılan parçalar yerine geri kazanımı olan, uzun dönem kullanılabilen ve karbon salınımını azaltan parçaları tercih ediyoruz. Manisa'daki fabrikamızda aşırı ısı ve ağırlık nedeniyle insanların çalışamayacağı bölümlerde Mitsubishi Electric'in son teknolojilerini kullanmayı hedefliyoruz. Robotlarla insanların birlikte çalışacağı tesiste oluşturacağımız ağ ile üretimi tamamen dijital halde gözlemleyebileceğiz."