Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin alınıp satıldığı Nasdaq borsası, kurumsal firmalara kripto para saklama hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. İlk etapta hizmet sadece Bitcoin ve Ethereum için sağlanacak.

“Nasdaq Dijital Varlıklar” da geliyor

ABD medyasında bulunan haberlerde Nasdaq’ın bu yeni hamlesinin şimdi regülatörlerden tasdik umma aşamasında olduğu ve hem şirketin Nasdaq Dijital Varlıklar adı aşağıda yeni bir kripto para odaklı bölüm kurduğu da belirtildi. Nasdaq yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Kuzey Amerika piyasaları yöneticisi olan Tal Cohen’in verdiği bilgiye takriben ise; departmanın başında ise Gemini borsasında broker’lık hizmetleri bölümünü idare eden ve Nasdaq’a aktarma olan Ira Auerbach bulunacak.

Bilindiği üzere Nasdaq kripto para sektörüne hiç uzakta yok. Şirket 2018 yılından bu yana çoğu kripto para şirketine teknoloji sağlayıcısı olarak da hizmet veriyor. 2021 yılının Şubat ayında Nasdaq, kendi endeksine dayalı olarak fiyatlanan Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF’ini de resmen başlatmıştı.

Şirket uzun süredir Coinbase ve FTX gibi ABD’de ciddi büyüme kaydeden şirketlerle yarıştırmak yerine daha fazla hizmet sağlayıcısı konumunda olmayı tercih ediyor. Kripto para saklama hizmetleri adımı da gerçekten bu mantaliteyle düzenli bir hamle olarak görülüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/nasdaq-bitcoin-ve-ethereum-saklama-hizmetleri-verecek/