Bilhassa 2021 yılında çılgınlık seviyesinde ilgi görebilen NFT endüstrisinde, Ethereum’a oranla çok daha merkezi bir inşa olması sebebiyle Solana blok zinciri de düşük işlem ücretleri sağlaması baştan sona seçim edilmişti. İşte Solana üzerindeki NFT platformlarından biri olan ve geçen yıl kurulan Magic Eden, 130 milyon dolarlık bir yatırım turunu geride bıraktı.

3 ayda 10 kat yükselme

Şirketin değeri ise bu yatırımla beraber takriben 1.6 milyar dolar gibi büyük bir rakama ulaştı. Magic Eden keza, Mart ayından beri toplam değerini de 10’a katlamış oldu. Yatırımcılardan olan Electric Capital şirketi idareci ortağı Avichal Garg, son iki fonlama turunda yatırım yaptığını ve Magic Eden’in uzun dönemde de piyasa değerini önemli şekilde artıaracağını düşündüğünü söyledi. Platformun aldığı yatırımın ise adeta kripto piyasalarının çöküş yaşadığı ve çoğu borsanın çalışan dahil etmemek zorunda kaldığı bir döneme eşit gelmesi uyarı çekiyor.

“Ufak bir teknede yaşıyordum”

Magic Eden kurucularından olmasının yanı sıra bununla beraber şirketin teknoloji yöneticisi konumundaki Sidney Zhang da, anlaşmayı Twitter ehsabından duyururken, 2015 yılında bir teknede çekilmiş fotoğrafnı paylaştı ve şunları söyledi:

“7 sene önce birincil kripto başlangıç-up’ım, o dönemki ayı sezonu nedeniyle iflas etmişti. Beşparasızdım ve ufak bir teknede yaşamak zorundaydım. Dün ise, ikinci kripto startup’ım Magc Eden 130 milyon dolarlık bir fonlama turunu tamamladı ve 1.6 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı. Buradan, bir botta yaşadığım dönemde bataryamı bedava olarak yük etmeme müsade veren Starbucks’a da fazla teşekkür ediyorum. Bir ayı sezonu gazisi olarak, şu anki dönem gibi geliştirme yapılacak bir dönem olmadığını söyleyebilirim. 9 ay önce bu şirketi kurduğumuzda her şete sıfırdan başlamıştık. Mümkün olan her NFT sanatçısına ulaştık ve bugün toplam işlem hacminde 20 milyon SOL seviyesine ulaştık. 100’den artı çalışanın, yürekleriyle bu platformda çalışması bu başarının gerçek sırrı diye düşünüyorum”

9. basmakalıp ikinciliğe yükseldi

Solana’nın Ethereum’a oranla fazla daha düşük olan işlem ücretleri baştan sona kalabalık bir kullanıcı kitlesini çekmeyi başaran Magic Eden, Dapp Radar verilerine kadar Mart ayında en büyük 9. NFT pazaryeriydi fakat acilen ikinci sırada bulunuyor. Bu da şirketin seri yükselişini net şekilde gösteriyor.

CEO Lu: Fazla fazla istek geldi

Şirketin CEO’su ve bir diğer kurucu ortağı olan Jack Lu ise konuyla ilgili verdiği röportajda yatırımcıların hala fazla erken dönemde olduklarını düşündüklerini söyledi:

“Sahiden birincil yatırım turundan kısa süre daha sonra ikincisini yapmayı düşünmüyorduk lakin çok fazla istek geldi. Birçok yatırımcı hala çok erken dönemde olduğumuzu düşünüyor. Mayıs ayındaki gelirimiz 7.5 milyon dolardı ve kurulduğumuz birincil günden bu yandan keza kâr elde ettik”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/nft-platformu-magic-eden-3-ayda-degerini-10a-katladi-1-6-milyar/