İstanbul Şehir Üniversitesi, Mütevelli Heyeti’ne katılan yeni isimlerle iyice güçlendi. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırma çalışmalarının ardından 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi olan Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin yeni üyesi oldu.

İş Dünyasının Liderleri İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 
İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne yeni katılan isimler Aziz Sancar ile sınırlı değil. İş dünyasının lider isimleri Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, LC Waikiki CEO’su Vahap Küçük ve BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu Mütevelli Heyeti’ne katılan diğer isimler.

Mütevelli Heyeti’ni zenginleştiren yeni şahsiyetlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek şunları söyledi: “İstanbul Şehir Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen, çok kısa bir süre içerisinde attığı adımlarla eğitim dünyasında kendisine kalıcı bir yer edindi. Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer başkanlığındaki Mütevelli Heyetimiz, yeni katılan bu değerli isimlerle daha da güçlendi. Geçtiğimiz yıl kazandığı Nobel ödülüyle hepimizin kıvanç kaynağı olan Prof. Dr. Aziz Sancar, tüm dünyada saygıyla anılan bir isim. Eminim onun tecrübelerinin ışığında ve yol göstericiliğinde İstanbul Şehir Üniversitesi yeni Aziz Sancar’lar yetiştirmek için var gücüyle çalışacak. Diğer yandan alanlarının duayenleri saygıdeğer Zeynep Bodur Okyay, Vahap Küçük ve Haluk Dortluoğlu iş dünyasında yıllara dayanan birikimleri ve yönetim vizyonlarıyla üniversitemize çok şey katacak. İstanbul Şehir Üniversitesi ailesinin bu değerli yeni üyelerinin sunacağı katkılar, gerek kurumumuzun paydaşlarına gerekse ülkemize son derece olumlu yansıyacak.”