Kripto para çalmanın zolruğu bir defa daha anlaşıldı. ABD’nin New York eyaletine tabi olan Virginia bölgesinde, iki hırsızın bir eve gece yarısı girerek on milyonlarca dolar değerde Bitcoin çalmayı plânladıkları fakat amaçlarına ulaşamadıkları belirtildi. Plânlayıcılar ise 2 senelik uzun süreli takibin ardından geçtiğimiz hafta Perşembe günü yakalandılar ve tutuklandılar.

Konuyla ilgili olayın 2020 yılının Mayıs ayında gerçekleştiği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde ilk önce kamuya açıklanan iddianamede faillerin nasıl ve ne şekilde yakalandığı konusunda bilgi verilmedi. İddianamede sadece New York’taki kolluk kuvvetlerinin işbirliği doğru hırsızlık plânının açığa çıktığı belirtildi.

Cuma günü kamuya açıklanan iddianamede, Dominic Pineda ve Shon Morgan adlı kişilerin New York’taki bir eve girme plânı yaptıkları, eve girdikten sonradan ise isimleri açıklanmayan iki konut sahibinden cebren Bitcoin’lerin saklandığı cüzdanın anahtar kelimelerini istemeyi amaçladıkları fakat bu hedeflerine ulaşamadıkları yazıldı.

ABD’de 1951 tarihli Hobbs Yasası uyarınca, güç kullanarak cebren hırsızlık yapma suçunun cezasının maksimum 20 sene olduğu, ikilinin de bu yasa çerçevesinde yargılanacakları belirtildi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/on-milyonlarca-dolarlik-bitcoin-calma-plani-suya-dustu-20-yilla-yargilanacaklar/