Ankara Ticaret Odası'nda yaşanan ani istifalar sonrasında toplanan ATO Meclisi'nde Başkan Salih Bezci'de istifa ettiğini açıklamıştı. 

Bu gelişme üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek resmen adaylığını açıkladı.

OSMAN GÖKÇEK ADAY
 ATO Meclis Üyesi Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Bezci'nin istifasından sonra ATO Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ TİCARET ODASI KONUMUNDA
1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

OSMAN GÖKÇEK O İDDİALARA YANIT VERDİ
Başkan adayı olan Osman Gökçek, ATO Yönetim Kurulu üyelerinin baskı sonucu istifa ettiği iddialarına Habertürk TV'de yanıt verdi; 
"Ben bu sürecin içerisinde olmaya ve nasip olursa başkanlık yarışı için aday olmaya karar verdim. Üyelere istifa için baskı yapıldığı iddialarını yanlış buluyorum. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Mecliste sürekli bu tür konuşma olduğunu bilmiyordum. Kendilerine saydı dyuymak lazım. Burada baskı ile karar verilmesi 140 bin esnafa zarar verici bir konuşmadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanın oğlu olmam bu ülkenin bir  ferdi olmama engel değil. Ben aynı zamanda meclis üyesiyim. Şimdi de 188 meclis üyesinin oyları ile yeni bir sürece girdik. Bakarsınız yarın başka bir rakip çıkacak. Bu sürecin içerisinde demokratik bir yarış var. Seçime 1 sene gibi bir süre var. Bu sürecin sonunda yeni bir süreç var. Orada 140 bin esnaf gelip oly kullanacak. İnsanlar bu süreci zedelemek ve beni yıpratmak istiyor. yapabileceklerini sanmıyorum"