ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çok kayda değer bir karar vereceği ve büyük ihtimalle ya 75 veya 100 baz puan faiz artıracağı bugüne dünya Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in konuşmasıyla uyandı. Putin, Rusya’da kısmi seferberlik ilân ettiğini açıklarken savunma bakanı Sergei Şoygu da 300 bin değin askerin göreve çağrılacağını açıkladı.

Putin hem Rusya’nın Batı tarafından değil edilmek istendiğini ve bunun gerçekleşmemesi için vârolan bütün imkanları kullanacaklarını söyledi. Batı medyası ise bu açıklamayı “nükleer tabanca tehdidi” olarak manşetlerine taşıdı.

Bitcoin’de düşüş, altın, gümüş ve DXY’de artma

Putin’in açıklamaları sonrası Bitcoin’de düşüş geldi. Son dönemlerde 20 bin doların altını gören en büyük kripto para 19 bin doların da altına indi. Bitcoin haberin yazıldığı dakikalarda 18 bin 900 dolardan işlem görüyor. Son zamanların düşen öteki varlıkları altın ve gümüşte de yükseliş yaşandı. Ons altın yüzde 0.75’lik yükselişle 1977 dolara yükselirken gümüşteki yğkseliş ise daha fazlaydı. %1,5 gelişen ons gümüş fiyatı 19.50 dolara çıktı.

Putin’in açıklamasından sonradan dolar endeksinde (DXY) yükselme geldi. 110.8’e dek meydana çıkan endeks son 20 yılın rekorunu kırdı. Fed’in bu akşam saat 21’de açıklayacağı faiz kararı bütün bu varlıkların fiyatlarında manâlı etmen sahibi olacak.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/rusya-baskani-putin-seferberlik-dedi-bitcoin-dustu-dxy-rekor-kirdi/