Rus hükümeti, Rusya Federasyonu Başsavcılığının talebi üzerine 400’den pozitif işlem çiftiyle milyonlarca kullanıcıya hizmet veren kripto para borsası OKX’in internet sitesini erişime engelledi.

Rusya Federal Radyo ve Televizyon Denetim Kurulu’nun (Roskomnadzor) kayıtlarına kadar, işlem hacimleri ve pazar payı açısından ikinci en büyük kripto para borsası konumunda olan OKX’in web sitesi Rusya’nın Bilgi Teknolojileri ve Bilginin Korunmasına ilişkin federal yasasının 15.3 maddesi uyarınca engellendi. Bu madde, sahte bilgiler ile finans ya da kredi kuruluşlarına yönelik potansiyel korkutma gibi farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerle web sitelerinin kısıtlanmasını gerektiriyor.

Sanal özel ağların ya da VPN’lerin mevcudiyeti göz önüne alındığında, web sitesi kısıtlaması Rusların platforma adamakıllı erişemeyeceği anlamına gelmiyor.

Website trafiğinin çoğu Rusya’dan

SimilarWeb verilerine göre OKX, website trafiğinin çoğunu Rusya’dan alıyor. Rus kullanıcılarının payı, yüzde 16’den artı. Onu, yüzde 12 ile Japonya izliyor.

Daha önce Binance de engellenmişti

Eylül 2020’de, lokal bir mahkemenin Bitcoin hakkında veri dağıtımına imkân sağladığı iddiasıyla hacmine kadar en büyük kripto para borsası olan Binance’in web sitesi Rusya’da engellenmişti. Binance sonra düzenleyicilerden herhangi bir şikâyet almadığı için karara itiraz etmiş ve yasaklanmış Ocak 2021’de kaldırılmıştı
Temmuz 2020’de yürürlüğe giren bir Rus yasası, kripto para birimlerini bir nesil mülk olarak sınıflandırıyor, ama ülkede ödemeler için kullanılamıyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-para-rusya-erisim-engeli/