Türkiye'nin en büyük ikinci domates üretici olan Muğlalı çiftçiler isyanda. Domates  toptancı halinde 10-15 liraya zor alıcı bulurken, Fethiye ve Seydikemer ilçesinde 15 kilogramlık domates kasaları ortalama 1,5 liradan salça fabrikalarına  gönderiliyor.

Domates üreticisi Bayram Toptalan, AA ajansına verdiği röportajda haldeki ve marketti fiyat farkına vurgu yaparak, "Bu fiyat uçurumu nereden kaynaklanıyor? Sebze işi bizim için bitti. Borçlarımı  kapatamadım. Serayı söktüm yerine daire yapılması için bir firmaya verdim.  Yapılacak olan dairelerin birini satıp borçlarımı ödeyeceğim." diye konuştu.

Fethiye Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Atabey Akgün ise Rusya ile yaşanan uçak krizine göndermede bulunarak, "Üreticinin ürününü işleyebileceği küçük ve orta  ölçekli sanayi işletmelerinin oluşması gerekiyor. Bu konuları gerekli kurumlara  ilettik. İnşallah bunlar olursa çiftçiyi de rahatlatacak. Pazar daralmalarında da  çiftçi kendi ürününü sahiplenebilecek. Fiyatlardaki bu kırılganlık önümüzdeki  günlerde inşallah yükselişe geçecek." dedi.