ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler yasaların açık olduğunu söyleyerek yatırım alanında tanıtılan çoğu kripto token’larının menkul değer olduğunu belirtti.

Bugün, ABD’li TV ünlüsü Kim Kardashian’nın SEC’ye ‘kripto varlık menkul değer reklamı’ yaptığı gerekçesiyle 1 milyon 260 bin dolarlık ceza ödeyeceği haberi dünya medyasına yansımıştı.

SEC, Kardashian’ın, Instagram hesabında EthereumMax için yapılan kripto para reklamı hakkında bir paylaşımda bulunması için kendisine 250 bin dolar ödendiğini beyan etmediğini saptama ettiğini bildirmişti.

SEC başkanı Gary Gensler konuyla ilgili, öteki ünlüler ve influencer’ların da bu cins tekliflerde aldıkları rakamları açıklamaları gerektiğinin altını çizerek, “Bu kişiler bilmelidirler ancak reklamını yaptıkları yatırımlar cümbür cemaat için yerinde olmayabilir” demişti.

Gensler, bu olayın ardındaki katıldığı bir TV programında, bu token’ların çoğunun aslında menkul kıymet olduğunu ve menkul değer yasaları kullanılarak düzenlenebileceklerini bir kere daha yineledi.

Gensler yaptığı açıklamada, “Yasa bu konuda açık. Gerçeklere ve koşullara dayanarak bu token’ların çoğunun menkul kıymet olduğuna inanıyorum. Bir grup girişimci halktan para topladığında ve bir kâr beklediklerinde bunu kamuoyuna açıklamaları gerekir” ifadelerini kullandı.

“ABD kripto konusunda geri kalıyor”

Gensler verdiği demeçlerde durmadan, ABD’nin net bir kripto para yasası olmadığı için öteki ülkelerden kripto endüstrisi alanında geride kaldığını söylüyor.

Gensler daha önce CFTC’nin kripto para birimlerinin gözetimini üstlenmesine izin vermemişti. aynı zamanda SEC Başkanı, desteğinin sadece kurumunun menkul kıymet olarak sınıflandırdığı kripto token’ları düzenlemesine müsade verilmesi halinde geleceğini belirtmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/gensler-menkul-kiymet-token/