Hedeflenen piyasa modelinin, tüketiciler açısından en önemli sonuçlarından sayılabilecek olan serbest tüketici limitinin sıfırlanması çalışması bu yılda gerçekleşmemesine rağmen limit bir miktar daha düşürülerek daha fazla tüketicinin piyasaya katılımı sağlanmış oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından 2016 yılı serbest tüketici yeniden belirlenmiş olup bu durumda yaklaşık 4,5 Milyon elektrik kullanıcısı, serbest tüketici olma hakkına kavuştu. 

Türkiye çapında yaklaşık 15 bin müşteri sayısı ve müşteri sayısına göre yüzde 15 pazar payı ile bağımsız tedarikçi pazarında sektör liderliğini sürdüren BİSEN Elektrik Satış A.Ş. büyük potansiyele sahip perakende elektrik pazarında yeni hedeflerle büyümeye devam ediyor. 

BİSEN Elektrik Satış A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan, bugün itibariyle yaklaşık 2 Milyon müşterinin tedarikçi değiştirmesine rağmen 2,5 Milyon civarı müşterinin ise henüz tedarikçi değiştirmediğini, bir anlamda indirimli elektrik fırsatını değerlendirmediğini ifade ediyor. Bu hak ile abonelerin yılda bir faturalarının bedava geleceğini belirten Alparslan, tüm hak sahiplerinin fırsattan yararlanması durumunda ise 2 Milyar TL üzerinde bir ekonomi yaratılacağına dikkat çekiyor.

Elektrik Satışındaki Potansiyel Artıyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik kullanımına ilişkin bu yıl yapılan düzenlemeyle ayda 3600 kwh elektrik kullanan, yani ayda ortalama 125 TL elektrik faturası ödeyen tüketiciler serbest kullanıcı olma hakkı elde ettiler. Gün geçtikçe büyüyen ve potansiyeli artan perakende elektrik pazarında serbest tüketici olma hakkı kazanan abone sayısı 4,5 milyona ulaştı. Sektörün lider kuruluşu BİSEN Elektrik Satış A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan, artan rekabete rağmen yatırımları ve projeleri ile sektör liderliklerini devam ettirdiklerinin altını çizdi. Bugün itibariyle Türkiye çapında 15 bin adedi aşan tekil müşteriye sahip olduklarını ifade eden Alparslan öte yandan en yaygın acente ağına sahip şirket olduklarını belirtti.

Hem Tüketiciler Hem Acenteler Kazanıyor
Alparslan, “BİSEN Elektrik olarak serbest tüketicilik uygulaması kapsamında tüketicilere fatura üzerinden indirim sunan ilk şirketlerdeniz. Enerji sektöründeki tecrübemiz ile çıktığımız yolda kısa zamanda sektör liderliği, en yaygın acente ağı, öncü sponsorluk anlaşmaları gibi pek çok alanda önemli başarılara imza atık. Sektörümüzde bir ilk olarak acentelik sistemini kurarak acentelerimizin de kazandırdığı her abone üzerinden pay almalarını sağlıyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye çapında 15 bin tüketiciye ve 500’e yakın acentemize ekonomik kazanımlar sunuyoruz. Bu başarımızı ise yeni girişimlere açık anlayışımız, müşteri memnuniyetimiz ve ülke çapında yarattığımız ekonomi ile açıklayabiliyoruz” dedi.

Tüketiciler Faydalanmalı
Limit düşüşüyle birlikte bir önceki yıla oranla bu yıl serbest tüketici kapsamına alınan abone sayısında yüzde 53 oranında bir artış olduğunu belirten Alparslan, buna rağmen hala ciddi sayıda abonenin indirim fırsatından yararlanmadığının altını çizdi. Alparslan, “Maalesef bugün itibariyle yaklaşık 2 Milyon tüketici tedarikçi değiştirmiş olsa da 2,5 Milyon civarı tüketicinin ise henüz tedarikçi değiştirmediğini görüyoruz. Elektriğin perakende satışı ile yaratılan bu önemli ekonominin gerek hane halkına gerekse de ülke ekonomisine katkısı oldukça değerli. Faydalanılacak indirim fırsatı ile tüketiciler için yılda bir fatura tasarruf sağlanırken ülke ekonomisine 2 Milyar TL üzerinde katkı sağlanabilmekte” dedi.

Fenerbahçelilere 19,07 Kuruştan Elektrik Fırsatı
Kuruluşundan itibaren hayata geçirdikleri projeler ile sektörde fark yarattıklarının altını çizen Alparslan, yeni anlaşmaları ile Fenerbahçe taraftarlarına özel bir indirim fırsatı sunacaklarını duyurdu. Alparslan, “Tüketicilerin çoğu dikkat etmese de 1 kWh elektriğin satışı 21,96 kuruş olarak gerçekleşmektedir. Hedef 1 Milyon Üye projesi kapsamında Fenerbahçe camiasına özel sunacağımız projemizi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında 19.07.2016 tarihine kadar elektrik aboneliğini BİSEN’e taşıyan Fenerbahçe taraftarlarına özel 1 kWh elektriğin satış fiyatı 19,07 kuruş olarak belirlenecek. Bu indirim oranını ise 1 yıl boyunca koruyacağız ve tüketiciler elektrik zamlarından etkilenmeden bir yıl boyunca indirimli elektrik fırsatından yararlanabilecek” dedi.