Kripto para yatırım yönetimi şirketi CoinShares’in son raporuna kadar, Bitcoin’de fiyat düşüşüne yönelik pozisyon almaya olanak veren short Bitcoin fonlarına 7 haftalık net girişler son buldu.

Geçtiğimiz hafta, söz konusu short yatırım ürünlerinden 5.1 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. bununla beraber, short Bitcoin fonlarının yönetimi altındaki varlıkların değeri 172 milyon dolar oldu.

öte yandan yatırımcılar, Merge güncellemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin arkasından en fazla Ethereum’a yöneldi. Geçen hafta Ethereum’a net girişler 6.9 milyon dolar oldu. Ethereum fonları, 15 Eylül’de gerçekleşen güncellemeden önceki ve sonraki haftalarda sırasıyla 62 milyon dolar ve 15 milyon dolarlık çıkışlar görmüştü. Bitcoin ise 2.6 milyon dolarda kaldı.

Tüm kripto para fonlarının yönetimi aşağı ise 25 milyar 516 milyon dolarlık varlık bulunuyor.

Bitcoin fonlarının yönetimi aşağıda ise 16 milyar dolarlık varlık yer alıyor. CoinShares araştırma direktörü James Butterfill, bunun haziran sonundan bu yandan görülen en az rakam olduğunu ve geçen haftaki eğilimlerin “dijital varlıklara yönelik yatırımcı iştahının” devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/short-bitcoin-7-haftalik/