Şişecam Cam Ambalaj, cam ambalaj ürünleriyle İstanbul Kongre Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrasya’nın en büyük İlaç Fuarı CPhI İstanbul 2016’da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin lider, dünyanın ise dördüncü büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, cam ambalaj konusundaki uzmanlığını 1-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen Avrasya’nın en büyük İlaç Fuarı CPhI İstanbul 2016’da ziyaretçilerle paylaştı.

Türkiye’de ecza sektörünün tek cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, bu yıl üçüncüsü düzenlenen CPhI İstanbul İlaç Fuarı’ndaki standında ziyaretçilere geliştirdiği cam ambalaj ürünleriyle ilgili bilgileri aktardı. Fuar alanında ayrıca cam ambalajı ayrıcalıklı kılan özellikler, güvenli ambalaj, cam ambalaj üretim yöntemleri gibi çeşitli konular da katılımcılarla paylaşıldı.

İlk kez 2014 yılında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 4 kıta ve 25 ülkeden 200’ü aşkın markayı Türkiye’de buluşturan fuar, Türkiye’nin ilaç sektörü ve sektöre hizmet veren tedarikçiler bu fuarda yabancı yatırımcılarla buluşma fırsatı buldu. Fuar, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası gibi kurumlar tarafından da desteklendi.

Şişecam Cam Ambalaj Hakkında
Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj, günümüzde toplam 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle hemAvrupa’nın hem de dünyanın 4’üncü büyük cam ambalaj üreticisidir. Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Şişecam Cam Ambalaj’ın satış gelirlerinin yarısı uluslararası satışlardan gelmektedir. 
Türkiye pazarını lideri konumundaki Şişecam Cam Ambalaj gıda, su, maden suyu alkollü ve alkolsüz içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 cc'den 15 litreye kadar çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlamaktadır.