Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, podcast yayını gm podcast‘e misafir oldu. Yakovenko kripto kış havasının ne dek süreceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kripto paralarda Terra’nın çöküşünün etkileri halen sürerken enflasyonun yükselmesiyle birlikte bu yıl tüm finans piyasaları da sert bir darbe aldı. Bugün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üstünde gelmesiyle Bitcoin 20 bin dolar bandından hızlıca düşüş gösterdi.

Ayı piyasası daha ne dek sürecek?

Birçok analistin tahminleri değişiyor fakat kripto para alanında yakın zamanda bir boğa koşusunun geleceğine inanmayanlar aralarında Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko da yer alıyor.

Yakovenko, gm podcast’in son bölümünde, ABD Merkez Bankası Fed’in devamlı faiz artışlarının etkisini göstererek piyasalarda bir zaman daha sancının süreceğine muhabere etti. Yakovenko, kripto para piyasasında terse dönüş konusunda iyimserliğini de açıklama etti.

Solana kurucu ortağı, büyük resme baktığında sancılı Fed faiz artışlarının muhtemelen 12 ila 18 ay daha devam edeceğini öngörüyor. “Lakin bunun bir sonucu var” diyen Yakovenko, “Bir önceki ayı piyasasına aynı şekilde, ürün-pazar uyumuna odaklanan ve şahane ürünler üretmeye çalışan çoğu ekibin doğrusu dramatik bir şekilde başarılı olduğuna inanıyorum” biçiminde konuştu.

“Breakpoint piyasadaki iyi fena her şeyi gösterecek”

CoinGecko’nun verilerine tarafından, Solana’nın fiyatı 2022’nin başından bu yana yüzde 81 düşerek kripto para piyasasındaki genel düşüşle paralel hareket etti. Yakovenko, kripto kışına karşın ‘epeyce yüksek değerlemelerle’ fon toplamaya sürekli Solana girişimlerine de göze çarpan etti. Solana’nın NFT pazarı, SOL’un düşük fiyatına ve bazı koleksiyonların değerinin düşmesine rağmen büyümeye devam ediyor, keza ağ üstünde durmadan yeni projeler inşa ediliyor.

Solana kurucu ortağının bu yorumları kasım ayı başında Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenecek olan takvim Breakpoint konferansı öncesinde geldi. Geçen sene ilk kez düzenlenen Breakpoint, şimdiden Web3 konferanslarının demirbaşlarından biri olarak görülüyor. Yakovenko bu etkinliği Solana ekosisteminde yıl içinde yaşanan iyi, kötü her şeyi ölçmek için bir fırsat olarak görüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/solana-ayi-piyasasi-18-ay/