2020 yılında başlatılan Solana projesi 2 senelik zaman içerisinde bugün itibariyle manâlı bir kilometretaşını geride bıraktı ve toplamda 100 milyar operasyon sayısını geçti. Haberin yazıldığı dakikalarda Solana blok zincirindeki operasyon sayısı toplamda 100 milyar 40 milyonu da geçmişti. Blok zinciri üstünde saniyede sıradan 767 işlem yapılıyor.

Yaşanan sorunlara karşın işlem sayısı artmaya devam etti

Hatırlanacağı üzere Solana özellikle bu sene çoğu teknik aksaklıkla karşılaşmış ve geliştiriciler sistemi kaaptıp tekrardan açtırmak zorunda kalmışlardı. Bazılarının “merkeziyetsiz” olarak nitelendirdiği sistem bu yeniden başlatmaların gerisinde sorgulanmaya başlanmıştı. Fakat bütün bu sorunlara karşın belli zamanlardaki düşüşler haricen Solana fiyatında genel manada bir geriye gidiş olmamış ve fiyat genel kripto para piyasalarıyla düzenli hareket etmişti. İşlem sayısı da her geçen gün artmaya devam etmişti.

Hatta Solana kurucularından olan Anatoly Yakovenko, nu nesil sorunların kendilerini fazla zorladığını ama pozitif kullanıcı olmasından dolayı ortaya çıkmasının da diğer bir açıdan kendisini mutlu ettiğini söylemişti.

Yalnızca 2022’de 5 adet büyük sorun yaşadı

2020 yılında kurulan Solana, toplamda 7 büyük sorun yaşadı ve bunların 5 parça başına 2022 yılında görüldü. En büyük sorunlardan bir tanesi ise geçen sene Eylül ayında takriben 24 saat süren bir tıkanıklıktı.

Geçtiğimiz sene 259 dolarlık fiyat görebilen Solana’nın SOL kripto parası haberin yazıldığı dakikalarda ise 32 dolardan operasyon görüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/solana-tabanli-islemler-100-milyar-barajini-asti/