PPK buluşması sonrası Merkez Bankası'ndan yapılan söyleme şöyle:

"Para Siyaseti Heyeti Heyet, siyaset faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 seviyesinde değişmez yakalanmasına karar vermiştir.

Son yarıyılda söylenen bilgiler ekonomideki dengelenme meylinin besbellileştiğini göstermektedir. Dış arz gücüne gözetirken finansal şartlardaki sıkılığın da tesiriyle iktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmektedir. Cari balanstaki iyileşme meylinin sürmesi beklenmektedir.

İthal girdi maliyetleri ve iç arz büyümelerine bağlı olarak enflasyon görünümünde bir ölçü iyileşme kollanmakla beraber maliyet kararına müteveccih tehlikeler devam etmektedir. Bu çerçevede Heyet, enflasyon görünümünde besbelli bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası maliyet kararı esas emeli yönünde elindeki tam vasıtaları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon temennileri, maliyetleme tutumları, para siyaseti kararlarının gecikmeli tesirleri, maliye siyasetinin dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen öteki unsurlardaki büyümeler yakından izlenerek lüzum dinlenmesi halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Söylenecek her türlü yeni bilginin ve haberin Heyet’un geleceğe müteveccih siyaset duruşunu değiştirmesine neden olabileceği ehemmiyetle vurgulanmalıdır."

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra

Sezon sonunda Galatasaray'da!

Ünlü plajda timsah atağı!