Raklet’in kurucusu Gönen Eren’in de katıldığı SUCool’da3 aylık eğitim döneminde fiyatlama, şirket kurulumu, online büyüme konuları işleniyor. Raklet'in rakipleri, müşteri edinme maaliyetleri ve değişik alternatifler incelendi. Raklet, SUCool’un Mayıs 2015 tarihinde, başarılı girişimcilerine yönelik düzenlediği Boston turuna da katıldı ve pek çok yatırımcıya projesini sunma fırsatı buldu.Raklet, SUCool vesilesiyle benzer bir işi yapan Mass Challenge ve Evertrue'nun CEO'suyla tanışma fırsatı buldu. Raklet yine SUCool vesilesiyle dünyanın en iyi 3 hızlandırma programından biri olan Techstars’ın Boston Direktörü'yle tanışma fırsatı da yakaladı. 

2016 başında SUCOOL Raklet'i hedef pazar olarak belirlenen Avrupa'daki yatırım gruplarıyla tanıştırmaya devam ediyor.Bir yandan Türkiye'deki yatırımcılarla da görüşmeler devam ediyor.Microsoft Ventures direktörlerinden birisiyle tanışma sonrası Raklet Microsoft Ventures Berlin'e kabul oluyor. Microsoft tan aldıkları $500.000 altyapı destegi ile fiyat politakalarini degistiriyorlar ve 500 kuruma ulasiyorlar.Arkasından da Techstars Berlin programına kabul oluyor.

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı Raklet için "Yaşadığı problemi çözen, pazardan talep gören ve pazara gelişen, kurucusunun hem teknik hem işletme konularında bu kadar vasıflı olduğu ve de referansla gelen bir proje bizim için ideal projelerden birisiydi" diyor.

Raklet kurucu ortaklarından Gerçek Karakuş “SUCOOL ve Kutlu’nun bizim yanımızda olmasından çok mutluyuz. Uluslararası alanda bağlantılarını bizimle paylaşıp, birçok değerli kişiye ulaşmamızı sağladılar. Dahası devlet destekleri gibi konularda da her zaman yanımızda olup, Raklet’in büyümesi için ellerinden geleni yaptılar. SUCOOL’u her girişimciye şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.
Techstars Programı'na ilk kabul olan Türk girişim 2014 yılında Sabancı Üniversitesi Inovent'in iştiraki olan Pushmote olmuştu. Raklet de bu başarıyı kazanan bir sonraki Türk girişimi oldu.

Raklet’in Hikayesi
Ar-Ge mühendislerinden. Vistek'in gelişmesi ve Alman Isra Vision'a satılma süreçlerinde işin hem Ar-Ge hem de ticari boyutunu öğrenme fırsatı buluyor. Fransa'daki doktorasından sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Bilgisiyar Mühendisliği’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlıyor.Bir yandan da GSÜ Mezunlar Derneği Başkanı olarak buluyor kendisini. Para toplanması gereken ve bilgilerini bir kısmının geçersiz kaldığı 5 bin satırlık bir dernek üye bilgileri exceliyle karşılaşınca bu alanda araçları araştırıyor ve iyi bir araç bulamayınca devreye giren mühendislik genleriyle bir web uygulaması geliştiriyor.GSÜ derneği gelirleri 2 senede 460% arttıktan sonra bu başarı kulaktan kulağa yayılıyor, diğer dernekler de talep etmeye başlıyor ve Raklet doğuyor. Raklet, derneklerin üyelerini yönetmesini ve onlardan daha fazla para toplamasını sağlayan bir web platform hizmet sağlayıcısı.

2015 yılından bu yana yeni müşteriler, ürünü geliştirme ve iş modelinde geliştirmelerle devam ediyor. Bu süreçte ise Gönen Eren’in yolu Galatasaray İş Birliği Kurulu’nda San Francisco’dan İstanbul’a dönen Gerçek Karakuş ile kesişiyor. Gerçek Karakuş, son 10 senedir New York ve Silikon Vadisi ekosistemlerinde bir çok girişimde mühendislik ve kullanıcı deneyimi alanlarında tecrübe edinmiş ve Redbeacon’ın 2014 yılında Home Depot’ya yaklaşık $100M’a satılmasıyla ikinci satın alma tecrübesini yaşamış biri olarak, hem co-founder hem de tohum yatırımcı olarak Raklet’e dahil oluyor.