24/08/2021 tarihinde www.haberyildizi.com internet sitemizde yayınlanan, sözde haber ile PROCSİN isimli markanın sahibi müvekkil şirket PRS Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında Manavgat’da meydana gelen ve tüm millet olarak büyük üzüntü duyduğumuz orman yangını sonrasında tamamen insani ve hayri amaçlarla müvekkil şirket tarafından yardım faaliyeti icra edilmiştir. İhtiyaç duyulan insani, tıbbi, hijyen ve sağlık açısından gerekli yardım malzemelerinin tırla yangın bölgesine gönderimi faaliyeti ile hiç ilgisi olmayan www.şikayetvar.com adlı internet sitesindeki yorumları, bağlantılı olmadığı halde haber konusu yaparak yanlış anlaşılmalara ve karalamaya varan sonuçlar içeren haber yapılması bu insani ve hayri çabayı örselemek için yapılmıştır. Bu haber içeriği habercilik ilkeleriyle de hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.

            Kamuoyu açıkça bilmelidir ki; PROCSİN isimli markanın sahibi müvekkil şirket PRS Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin haberde belirtildiği şekilde yardım faaliyetinin kapsamında herhangi bir şikayete konu olacak eksiklik veya aksaklık bulunmamıştır. İnsani amaçlı olarak yangın bölgesine gönderilen gerekli yardım malzemeleri başarılı bir şekilde yerine ulaştırılmıştır. Müvekkil firmanın bu insani ve hayri yardım faaliyetinden hiçbir başka beklentisi bulunmamaktadır. Ancak bu yardım faaliyetine ilişkin haber konusu ile hiç ilgisi bulunmadığı halde ticari faaliyet gösteren her firma hakkında memnuniyet ya da şikayetlerin eklenerek yardım faaliyeti haberi içerisinde, hiçbir haber değeri olmayan bu hususun olsa olsa bir yardım faaliyetinin değerini düşürmek için kullanılmasında özel ve kötü niyetli bir kasıt altında gerçekleştirildiği hususu kamuoyunun dikkatinden kaçmayacaktır. 

            Ülkemizde yaşanan felaketler nedeniyle kamuoyunda oluşan hassasiyeti kullanarak yapılan yardımların yardım işleriyle hiç ilgisi olmayan söz konusu olaylarla ilişkilendirilerek haber faaliyeti görünümlü işlemlerin toplum nezdinde müvekkil şirketi ve şirket yönetim kurulu başkanı Yasin ÇAKIR’ı ticari olarak sözde itibarsızlaştırarak yıpratmak amaçlı yapılmış olduğu kanaatinde bulunmaktayız.

            Yapılan haksız ve kasıtlı haberin muhtevasındaki sözde müvekkil şirket hakkında şüphe uyandıran sözde sürekli şikayet olunan durumların bulunduğu izlenimi veren kötüleyici, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek, yardım faaliyetini de hedeflenen amacından uzaklaştıracak ve şüpheli mahiyette bulunan yazıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sebeple Basın Kanunu uyarınca bu metnin kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesi açısından haber sitenizde tümüyle yayımlanmasını, gerekli düzeltmelerin bu sayede yapılmasını ve gereğini saygı ile talep ederiz.


                                                          PRS KOZMETİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (PROCSİN) 
                                                                                                     &
                                                                                         Şirket Yetkilisi.                
                                                                                          Yasin ÇAKIR. 
                                                                                                 VEKİLİ.
                                                                                      Av. Atıf Murad İÇÖZ.