Çöken Terra LUNA ekosisteminin eski zincirinde devamlı LUNC, son günlerde kripto para yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Son 24 saatte %50’lik yükseliş yaşamış kripto paraya bununla birlikte 4 günde de 534 milyon dolarlık girdi oldu.

922 milyon dolara yükseldi

26 Haziran günü toplam piyasa değeri 388 milyon dolar olan Luna Classic, 29 Haziran itibariyle ise 922 milyon dolara yükseldi. Bu zaman dilimi içerisinde ise LUNC fiyatı da 0.00013 dolara yükseldi. Dün kademeli şekilde düşen LUNC, sonra baştan çıkışa geçti ve 24 saatlik süre içerisinde %50’den pozitif kaydettiği yükselişle yeniden 0.00013 seviyesine geldi.

Yatırımcı sayısında da büyük çoğaltma

Mayıs ayı başında dolara endeksli olan algoritmik sabit coin UST’nin çökmesiyle başlayan düşüş, tüm dünyada büyük yankı uyandırırken, yatırımcıların Terra LUNA ve LUNC token’a daha artı alaka duymasına sebep oldu. Düşüşün başlamasıyla birlikte 9 Mayıs günü toplamda 1642 LUNC yatırımcısı bulunurken, bu rakan 5 Haziran itibariyle 10 bin 200’ü de aştı.

“Meme token’a dönüştü”

Uzmanlar, LUNC’taki yükselişin arkasından belirtilen bir sebep aramazken bu hareketin perakende yatırımcılar kadar yaratıldığını düşünüyorlar. Birçok yetkili spekülatif hareketler ve yaşanabilecek büyük kayıplar konusunda da küçük yatırımcı grubunu uyarıyor. Sektör uzmanları, LUNC veya yeni ekosistem token’ı olan LUNA’nın bundan daha sonra herhangi bir önemli proje gibi yok, kısa dönemli lakin büyük yükselişler belirten “meme token”lar gibi hareket edeceğini düşünüyor.

Nisan başında 115 doların da üzerinde olan LUNC (eski adı LUNA), haberin yazıldığı dakikalarda ise 0,0001315 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/terra-classice-lunc-4-gunde-534-milyon-dolar/