Egemen blok zincirlerinin birbirleri arasında veri paylaşımı yapmasına izin veren bir çapraz zincir teknolojisi sunan Polkadot üzerinde bundan sonradan USDT de kullanılabilecek.

Konuyla ilgili konuşan Tether şirketinin CTO’su Paolo Ardoino, “Topluluğuna dijital token alanındaki en likit, en kararlı ve en güvenilir sabit coin’e erişim sunan Tether olarak Polkadot’ta USDT’yi başlatmaktan sevinç duyuyoruz. Polkadot ağı bu sene ciddi bir yükselme ve evrim yaşadı. USDT’nin ağa eklenmesinin onların gelişimine katkı maddesi sunmaya devam etmesini umuyoruz” dedi.

USDT Polkadot dıştan 11 ağda işlem görebiliyor. Hatırlanacağı üzere Tether şirketi geçtiğimiz günlerde de NEAR blok zinciri üzerindeki desteğini duyurmuştu. Polkadot dışında kullanılabilen ağlar Avalanche, Kusama, Ethereum, Solana, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, Tron, NEAR ve Bitcoin Cash…

Boğa sezonunda 50 dolar seviyesine meydana çıkan Polkadot’un kendi token’ı DOT, acilen ise takriben 6.5 dolardan operasyon görüyor.

Rezervler konusundaki ağız dalaşı sürüyor

Bilindiği üzere Tether şirketinin ihraç ettiği USDT’leri destekleyen rezervler uzun zamandır ağız dalaşı konusu… Geçtiğimiz günlerde bir New York mahkemesi Tether şirketinden ayrıntılı şekilde USDT’yi destekleyen varlıkların bir listesini istek etmişti. Şirket, bu varlıkları açıklamasa da, son dönemde ticari bağ sayısını azalttığını iddia ediyor. Tether gibi, USDC’nin ihraççısı konumundaki Circle şirketi de sabit coin2ini destekleyen varlıkları detaylı bir biçimde açıklamıyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/tether-usdt-sabit-coini-icin-polkadot-dot-destegini-acikladi/