Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2016 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Banka’nın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 20,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde nakdi ve gayrinakdi kredileri ile TSKB’nin Türkiye ekonomisine sağladığı destek 15,5 milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2016 yılının ilk üç aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü, yıllık bazda yüzde 21 artırarak, 20,9 milyar TL’ye ulaştırdı. Bankanın nakdi kredileri ise yıllık bazda yüzde 15’lik büyüme kaydederek 13,8 milyar TL oldu. TSKB’nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,5 oranında artış göstererek 132,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde, özkaynaklarını 2,6 milyar TL’ye taşıyan Banka, güçlü sermaye yapısını korurken yıllık bazda yüzde 20,8 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,5 aktif getiri oranı elde etti. 

TSKB Genel Müdürü Suat İnce: “TSKB olarak 2016 yılına hedeflerimiz doğrultusunda başarılı bir başlangıç yaptık”
TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB’nin ilk üç aylık verileriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde “TSKB olarak 2016 yılına hedeflerimiz doğrultusunda başarılı bir başlangıç yaptık” dedi. Suat İnce, şöyle devam etti: “Kurumsal kredilerde toparlanmanın hissedilmeye başladığı ilk üç aylık dönemde uzun vadeli plasmanlarla Türkiye ekonomisine sağladığımız destek nakdi ve gayrinakdi kredi olarak 15,5 milyar TL’ye ulaştı. Sağlıklı büyümemizi sürdürürken aktif kalitemizi koruduğumuz 2016’nın ilk çeyreğinde, binde 4 olan takipteki alacaklar oranımız da değişmedi.” 

“Finansal başarılarımızı kalkınmayı destekleyici kaynaklar ve yeni girişimler ile pekiştiriyoruz”
Suat İnce, Banka olarak finansal başarılarını kalkınmayı destekleyici kaynaklar ve yeni girişimler ile pekiştirdiklerinin altını çizerek; “Yılın ilk üç aylık döneminde özellikle KOBİ’lere kalkınma finansmanı kurumlarından kaynak sağlarken, aynı zamanda kalkınmayı destekleyecek yeni girişimleri artırmak için de çalışmalar gerçekleştirdik. Bu kapsamda, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB) 100 milyon Euro tutarında kaynak temin ettik. Öte yandan, aynı dönemde KOBİ’lerin inovatif yatırımlarını desteklemek amacıyla Avrupa Yatırım Fonu ile ‘InnovFin Kobi Garanti Anlaşması’na imza attık. Sağladığımız uzun vadeli yatırım kredilerinin yanı sıra bu tür girişimlerle de, istihdam yaratma ve rekabet avantajı sağlama konularında şirketlere vereceğimiz desteği büyüterek sürdüreceğiz” diye konuştu.

TSKB Nedir? Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Hakkında:
TSKB, 1950'den bu yana, kurumsal kredilendirme, proje finansmanı, yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetleri sunarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek sağlamaktadır. TSKB, kurulduğu günden itibaren uluslarüstü finans kurumları ile geliştirmiş olduğu uzun soluklu iş ortaklıkları kapsamında, küresel fonları Türk iş dünyasının yatırımları ile buluşturmaktadır. Sağladığı uzun vadeli kredilerin yanı sıra yatırımların finansal, teknik ve çevresel sürdürülebilirliği için özel danışmanlık çözümleri sunan TSKB, nitelikli yatırım bankacılığı hizmetleriyle de Türk ekonomisinin gelişimi ve büyümesi için değer yaratmaktadır. TSKB, küresel olarak kabul görmüş sürdürülebilirlik uygulamalarını ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları ile tüm bankacılık süreçlerine entegre etmekte, iş dünyasının düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim düzeyine geçişi için destek sağlamaktadır. Financial Times ve IFC’nin ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne üst üste üç kez layık bulunan TSKB, 2011’den bu yana sergilediği adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim sayesinde Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde ödüllendirilmektedir. TSKB son olarak gerçekleştirdiği sürdürülebilir bankacılık uygulamaları nedeniyle CDP tarafından, “CDP 2015 Türkiye İklim Saydamlık Liderliği Ödülü’ne layık görülmüştür. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi alan ilk Türk bankası olan TSKB, 2009’dan bu yana sürdürülebilirlik raporu yayınlamaktadır. TSKB ayrıca 2008 yılından beri karbon ayak izini silerek Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olma özelliğini de korumaktadır. Merkezi İstanbul’da olan TSKB’nin, Ankara ve İzmir’de şubeleri bulunmaktadır.