TÜMSİAD BAŞKANI YAŞAR DOĞAN, GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPTI

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, hükümet cephesinde yaşanan gelişmeler üzerine görüşlerini paylaştı:

“Ülkemiz son yıllarda önemli süreçlerden geçti. Art arda gelen seçimler, terör olayları, Rusya ve bölge ülkelerde yaşanan krizler, mülteci sorunları gibi oldukça yoğun bir dönemi geride bıraktık. Bu yaşananlara rağmen ülke ekonomisinin gelişimi durmadı. Yatırımlar hız kesmeden devam ederken önemli reformlar da hayata geçirildi. Yaşadığımız olaylar artık şunu gösteriyor ki ülkemizin güçlü, dirençli bir ekonomisi var. Aynı zamanda gittikçe büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Bu gelişmeler bir istikrarın sonucudur ve 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Ak Parti Olağanüstü Kongresi sonrası yeni bir başbakan döneminde de ekonomimizin sağladığı istikrar ve kalkınma evresi devam edecektir.

Başbakan değişiminin gündemde olduğu yeni dönemde Türkiye için büyük önem taşıyan AB ile vize görüşmeleri, bölge ülkeleriyle olan siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler sürdürülmelidir. Reform paketlerinin ve ekonomik göstergelerimizin gelişiminin ve ürettiği faydaların sürekliliği artmaya devam etmelidir.”

Yaşar Doğan
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı