Kabinedeki isimlerin, 64. Hükümet’ten kalan mevcut görevlerin takipçisi olacağına, sorumluklarından ve kırmızı çizgilerinden vazgeçmeyeceğine işaret ettiğine dikkat çeken Doğan, yeni kabinenin şifresini istikrar ve büyüme olarak açıkladı

Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında 65. Hükümet Bakanlar Kurulu açıklandı. Yeni kabineyi değerlendiren Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, iş dünyasını yakından ilgilendiren değişimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, yeni kabineyle birlikte yeni dönemde istikrarını devam ettiren ve daha hızlı büyüyen bir Türkiye’nin olacağını ifade etti.

Kırmızı çizgilerden taviz verilmeyecek
TÜMSİAD Başkanı Doğan, hükümetin ekonomide ve yapılan reformlarda isimlere bağlı kalmadığını ve istikrarın her zaman devam etmesi yönündeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Yeni kabinenin daha hızlı sonuç alan bir kabine olacağını ifade eden Doğan, “64. Hükümet’ten kalan mevcut ödevler, görevler vardı. Yeni açıklanan kabinede yer alan isimler ile bu görevlerin takipçisi olunacağı, sorumluklardan ve kırmızı çizgilerden vazgeçilmeyeceği ortaya konmuş oldu. Ekonomi Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Maliye Bakanı’nın tecrübeli ve konuya hâkim isimler olması, programdan ve istikrardan taviz verilmeyeceğinin en somut göstergesi oldu” diye konuştu.

Sonuç odaklı bir kabine
Binali Yıldırım’ın bakanlık dönemindeki başarılarına da değinen Doğan, “Binali Yıldırım’ın yapmış olduğu projelerin yanı sıra icraata önem vermesi ve sonuç odaklı çalışıyor olması nedeniyle yeni kabinenin 2023 hedefleri doğrultusunda güçlü ve istikrarlı politikalar üreteceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.