Kuruluşundan beri müşterilerine Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun yatırım çözümleri sunan Türkiye Finans, kira sertifikası ihraçlarına devam ediyor. Bankanın iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile 15-16 Haziran 2016 tarihleri arasında, yurt içi piyasada nitelikli yatırımlara satılmak üzere 125 milyon TL tutarlı kira sertifikasının talep toplama işlemi tamamlandı.

TF Varlık Kiralama A.Ş.’nin nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle 17 Haziran 2016 tarihinde ihracını gerçekleştirdiği kira sertifikasının satışının tamamlandığına ilişkin özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Konuya ilişkin olarak 17 Haziran 2016 tarihinde yapılan KAP açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Şirketimiz tarafından yurt içinde ihraç edilen, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 125.000.000 TL nominal değerdeki, 179 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup yatırımcı hesaplarına virmanları gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur.”

125 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracına ilişkin açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, şunları söyledi: “Sektöre yön veren bir katılım bankası olarak kuruluşumuzdan beri geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle müşterilerimize yatırım ve finansman çözümleri sunuyoruz. Yurt içi piyasalarda TL cinsinden gerçekleştirdiğimiz son ihraç; bireysel ve kurumsal yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olması ve ikinci el piyasada alınıp satılması nedeniyle yatırımcılar açısından oldukça cazip bir ürün. Türkiye Finans olarak önümüzdeki dönemde de yurtdışında ve yurt içinde yapacağımız yeni kira sertifikası ihraçları ile kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”