Türkiye Finans, Türkiye’de etik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Türkiye Etik Değerleri Merkezi’nin (EDMER) ‘Etika 2015 Türkiye Etik Ödülleri’ kapsamında ödüle layık görülerek Türkiye’nin En Etik Şirketleri arasında yerini aldı. Türkiye Finans; Etik Değerler, Etik Kültür, İtibar Yönetimi, Kurumsal Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Liderlik, Yaratıcılık, Önderlik ve Uyum Yönetimi kategorilerinde EDMER’in belirlediği standartlara uyum sağlayarak Etika 2015 ödülünü almaya hak kazandı. 

ETİKA 2015 Türkiye Etik Ödülleri’etik değerlere önem veren, şirket yönetimlerinde iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak faaliyetlerini sürdürme konusunda titiz davranan şirketlerin ödüllendirilmesi ve toplum önünde itibarlarının arttırılması amacını taşıyor. Türkiye Finans, 6 kategoride hazırlanan 80 soruyu cevaplandıran şirketler arasında, uluslararası etik standartlara göre yapılması gereken uygulamaların yüzde 70’inden fazlasını yerine getirerek ETİKA 2015 Türkiye Etik Ödülü’ne sahip oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, ‘Etika 2015’ ödülünü almaktan dolayı duydukları mutluluğu ve gururu dile getirerek şunları söyledi: 

“Türkiye Finans olarak itibarımızı artırmak, müşterilerimize en iyi hizmeti en doğru şekilde üretmek için stratejimizi ‘İlkeli Bankacılık’ çatısı altında oluşturduk. Üretkenliği desteklerken, sahip olduğumuz güçlü değerleri esas alarak faizsiz finansman ilkeleriyle uyumlu alanlara destek vermekteyiz. Bu çerçevede; ürettiğimiz değeri fon sahiplerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız ile adil ve şeffaf bir şekilde paylaşmaya özen gösteriyoruz. Bankamızın istikrarlı performansında, ‘İlkeli Bankacılık’ stratejimizin önemli bir payı var. Bu bağlamda; Etik Değerler Merkezi Derneği tarafından ‘Etika 2015’ ödülüne layık görülmemiz, bu alandaki hassasiyetimizin tescillenmesi açısından önemli bir gösterge. Bu ödülün verdiği cesaretle önümüzdeki dönemde de, ilkeli bankacılık anlayışımızdan ödün vermeden, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak sürdürülebilir büyüme hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz.”