İngilizce yayın akışı, zengin haber ve belgesel içeriği ile Dünya haberciliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan TRT World, şimdi de Uluslararası Finans Programı ‘Money Talks’u, ekranlara taşıyor. Uluslararası platformda en etkili finans programlarından biri kabul edilen ‘Money Talks’, İngilizce olarak hafta içi her gün 20.30'da TRT World ekranlarında izleyici ile buluşacak.

‘Money Talks’ rakamlardan çok insana temas ediyor!

Daha önce The Wall Street Journal, Bloomberg News gibi uluslararası kuruluşlarda gazetecilik yapan ‘Money Talks’ programının yapımcı ve sunucusu Craig Copetas, programın odak noktasının ekonomik göstergelerin insanları nasıl etkilediği olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Rakamların arkasındaki insanlarla tanışarak, hikâyelerini yansıtacağız. Gayri safi yurtiçi hasıla, işsizlik, balık ve et fiyatları gibi tüketicilerin ve sıradan işçilerin nasıl etkilendiğini inceleyerek ekonomiyi ele alacağız. Yanı sıra gelişen teknolojinin insan hayatında ve iş dünyasında yarattığı farkları yansıtacağız. Geleceğin iş tanımlarını ve para kazanma yollarını ekranlara getireceğiz. Geçmişte yaşanmış başarı ve başarısızlık öykülerini ekranlara getirerek izleyicimizin ilham almasını ve fırsatlar yakalamasını sağlayacağız. Sadece dünyada neler olup bittiğini yayınlamak yerine konuları açıklayarak inceleyeceğiz. Klasik market analizleri yerine hikayesi olan entelektüellerden, çiftçilere insanlarla röportajlar yayınlayarak dünya ekonomisini anlayacağız.”

Programda sadece Türkiye'den haber olmayacağını, en Batı'dan en Doğu'ya kadar tüm dünyadan finans haberlerine yer vereceklerini belirterek, bir finans merkezi olma yolunda ilerleyen İstanbul’dan yapılacak yayınlarda, uluslararası ve ulusal düzeyde gerçekleşen finans ve ekonomi haberlerinin de programın gündeminde olacağını dile getirdi. 

Ayrıca Copetas Türkiye'de uluslararası anlamda birçok zirve ve büyük finans etkinlikleri düzenlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Türkiye’de gerçekleşen ekonomi ve finans zirvelerinin yanı sıra birçok özel haberlerimiz de olacak. Dünyanın her tarafında ekibimiz olduğu için bazı şeyleri izleyicilerimize daha önden haber vereceğiz. Hem Türkiye'den hem tüm dünyadan para piyasaları ve finans haberleri sunacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” 

Mathew Moore’un sunduğu ‘Money Talks’, İngilizce olarak hafta içi her gün 20.30'da TRT World ekranlarında izleyici ile buluşacak.