“Orta Demokrasi Tuzağından Çıkışta Özel Sektörün Rolü” ana temasıyla TÜRKONFED 38. Girişim ve İş Dünyası Konsey Toplantısı, Denizli’de gerçekleştiriliyor. TÜRKONFED üyesi Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) ev sahipliğinde 27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Pamukkale Colossae Thermal Otel’de düzenlenecek Konsey’e, üye federasyon ve derneklerin yöneticileri ile bölge iş insanları da katılıyor.

Açılış konuşmaları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar tarafından yapılacak Konsey’de bir de panel düzenleniyor.

“Orta Demokrasi Tuzağından Çıkışta Özel Sektörün Rolü” temalı panelin moderatörlüğünü Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaparken, panelistler arasında KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, TÜRKONFED ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ve TİM Başkanvekili Süleyman Kocasert yer alıyor. 

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İMZALANIYOR
Dünyanın en kapsamlı kurumsal sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi), dünya çapında en üst düzey özel sektör-kamu işbirliği sağlayıcısı olarak biliniyor. Dünya üzerinde 12 binden fazla kurumun imzaladığı Global Compact, başta özel sektör kuruluşları olmak üzere kurumları insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında harekete geçmeye ve gerçekleştirdikleri çalışmaları her yıl raporlamaya davet ediyor. 

Türkiye’de 300 aktif imzacısı bulunan girişimin Türkiye’de yaygınlaştırılması ve sorumluluk sahibi iş modellerinin iş dünyası tarafından benimsenmesi için TÜRKONFED ve üyesi birçok dernek de Global Compact imzacısı arasında yer alıyor. Konsey toplantısının sonunda Global Compact imzacıları arasında yeni 
üyelerin de katılımına dönük Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İmza Töreni gerçekleştiriliyor.

GALA YEMEĞİ’NİN ONUR KONUĞU ERDAL AKSOY
Konsey toplantısından bir gün önce 27 Mayıs’ta düzenlenecek Gala Yemeği’nin onur konuğu TURCAS Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy olurken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de gecede bir konuşma gerçekleştiriyor. Gala Yemeği öncesinde ise federasyon ve dernek başkanlarının gündeme ilişkin görüş ve önerilerinin değerlendirileceği bir de özel toplantı düzenleniyor. 
TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek’in “Türkiye ve Dünya Ekonomisi” hakkında yapacağı sunumun ardından Multinet Up CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, TÜRKONFED-Multinet Up Ortak Satın Alma Platformu hakkında bilgi veriyor. KOBİ’leri rahatlatacak ve önemli avantajlar sağlayacak platformun yaratacağı değeri anlatacak olan Gündüz’ün sunumu sonrasında da Gala Yemeği’ne geçiliyor.

SPONSORLAR: 
Ana Sponsor: TEKNİK YAPI
Sponsorlar: EVORA, DESİAD (Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği), Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, DENİB (Denizli İhracatçılar Birliği), Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Ticaret Borsası, Multinet Up