İddialara göre Godiva, United Biscuits ve DeMet’s markalarını bünyesine katan Ülker, şimdi de bir başka dünya devi Nutella’ya satın alacak. Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın aktardığı habere göre; Ülker’in İtalyan Ferrero ile Nutella için masaya oturduğu ve görüşmelerde önemli gelişme kaydettiği ifade ediliyor. Ülker’in patronu Murat Ülker, kısa bir süre önce büyük bir satın almaya hazırlandıklarını açıklamıştı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de Nisan ayında yaptığı bir açıklamada “Küresel olmanın bir tanımı da pekçok coğrafyada yer almak ama orada uygun ve ucuz şekilde üretmek. Bölgesel üretici olmak, dağıtım zincirini kontrol etmek ve pazarlama marka yatırımına devam etmek olarak öngörüyoruz. Ayrı coğrafyalarda marka ve üretim tesisi arıyoruz” demişti.

Dünyanın sevdiği tat
Kulislerde de “Murat Ülker adını vermedi ama yılın ikinci yarısında büyük bir satın alma olacağının sinyalini verdi. Bu marka Nutella” şeklinde yorumlar yapılıyor. Ülker’in talip olduğu belirtilen Nutella, İtalyan Ferrero Grubu’nun markalarından biri. Yılda 10 milyar euroya yakın ciro yapan Ferrero, 2013 yılında Türkiye’de 300 milyon TL yatırımla fabrika kurdu. Fabrikada Nutella ile birlikte grubun diğer markası Kinder de üretiliyor. Fabrika grubun dünyadaki 19’uncu üretim tesisi olarak açılırken hedef 50 bin ton civarındaki üretimin 100 bin tona çıkarılması olarak kondu. Üretimin 100 bin tona ulaşması halinde şirketin şu anda 1.2 milyar TL’nin üzerinde olan cirosu 2.5 milyar TL’yi bulacak. Ferrero Grubu, 53 ülkede 34 binden fazla çalışana, 20 üretim tesisine ve 9 zirai şirkete sahip. Grubun ürünleri 160’dan fazla ülkede satılırken en çok Nutella tüketilen ülkeler İtalya,  Fransa,  Almanya ve Türkiye.

Kaynak: Vatan Gazetesi