Nisan 2010’da açılan Starcity AVM’nin yüzde 60’ı Ülker’e, yüzde 40’ı ise Boyner’e aitti. Bir süredir satış görüşmeleri yürütülen AVM ile ilgili taraflar masadan anlaşarak kalktı.

ŞİRKET 7 NİSAN’DA KURULDU

Starcity Outlet Alışveriş Merkezi yeni sahibi Gençoğlu AVM Yatırımları A.Ş. Bu şirketin iki yönetim kurulunda bulunan isimler, Naim ve İlyas Gençoğlu. Ticaret sicil kayıtlarına göre 100 bin TL sermayeli şirket ise 7 Nisan günü kuruldu.

YÜZDE 40’I 26 MİLYON EURO

Starcity’nin satışına ilişkin açıklamalardan bire de Boyner tarafından geldi. Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’den KAP’a yapılan açıklamada “Bağlı ortaklıklarımızdan, Starcity Outlet Alışveriş Merkezi'nin yüzde 40'ına sahip BYN Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin paylarının tamamının, Gençoğlu AVM Yatırımları A.Ş.'ye satılmasına yönelik Pay Devir Sözleşmesi imzalanmış olup, söz konusu işlem çerçevesinde Rekabet Kurumu'na başvuru yapılacaktır” denildi.

35 MİLYON TL ZARAR

Boyner Perakende’nin KAP açıklamasında yer alan bilgilere göre, BYN Gayrimenkul’ün Starcity’de sahip olduğu yüzde 40’lık payın değeri 26 milyon Euro. Açıklamada, satış sonrası elde edilecek kâr-zarara ilişkin ise “Yaklaşık 35 Milyon TL zarar” ifadesi yer aldı.

KUYUMCULUKLA BAŞLADI

Starcity’yi alan isimlerden Naim Gençoğlu (57) ise daha çok turizm ve kuyumculuk sektöründe yatırımları olan bir isim. 1974 yılında abisi ile Kapalıçarşı’da bir dükkân açan Gençoğlu, 1983 yılında altın zincir üretimine başladı. 10 yıl önce ise, ortakları ile JİVAL markasını kuran Gençoğlu, Palladium Alışveriş Merkezi’nin de ortakları arasında.