Çoğu borsa ve şirket ile ayrıca debit kart ayrıca de kripto paraların armağan olarak verildiği kredi kartı çıkaran VISA’nın son ortağı da FTX borsası oldu. Ödeme devi şirketin FTX borsası için üreteceği bu kart 40 ülkede geçerli olacak.

Müşterilerin kartları doğruca FTX borsasındaki hesaba bağlı olacak. Bu sayede kullanıcılar kripto paralarını borsadan hariç tutmak zorunda olmadan masraf yapabilecekler.

“Kripto alanına olan ilgi artıyor”

Anlaşmayla ilgili konuşan VISA CFO’su Vasant Prabhu, kripto para fiyatlarının düşmesine karşın hala bu sektöre koskocoman ilgi olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Biz şirket olarak fiyatlara bakarak politikamızı belirlemiyoruz. Kripto paraların uzun vadede nasıl bir etkiye sahip olacağını da düşünmüyoruz. Biz, insanalrın harcama yapma tarzlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz oysa bu alana olan ilginin arttığını da söylememiz gerek”

VISA’nın Binance ve Coinbase gibi büyük kripto para borsalarıyla da bu anlamda ortaklıkları bulunuyor. San Francisco merkezli şirketin küresel çaptaki en büyük rakibi olan Mastercard’ın da aynı çoğu ortaklığı olduğu biliniyor.

FTX CEO’su SBF: Geleneksel finans ödemeleri değişiyor

FTX’in genç CEO’su Sam Bankman-Fried de bu konuda yaptığı açıklamada artık geleneksel ödeme sistemlerinin teknoloji baştan sona “bozulduğunu”, geleneksel ödeme şirketlerinin de bundan böyle bir karar vermesi gerektiğini belirtti.

SBF, “Çoğu şirket bununla savaşmak mı istiyor yahut onun yanına mı yer elde etmek istiyor? Buna karar belirlemek zorundalar. Bazılarının bu teknolojinin yanına olduğunu bakmak güzel. Bu karara hürmet duyuyorum” dedi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/visa-kripto-para-borsasi-ftx-ile-debit-kart-anlasmasi-yapti-40-ulkede-gecerli-olacak/