Hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri, gıda teknolojileri, ambalaj, paketleme ve gıda işleme sektörlerini aynı çatı altında toplayan fuarlarda bu yıl pek çok yenilik yer alacak. Fuarlar kapsamında yeni açılacak özel bölümler; ColdChain Expo Eurasia ve WorldFoodTech ile ilgili alanlara dair sergilenecek ürün, hizmet ve teknolojiler çeşitlenip artarken, paralel düzenlenecek konferanslar ile sektöre bilgi akışı sağlanacak. 

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey tarafından düzenlenen WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey; bu yıl ilk kez bünyesine iki yeni sektörü dahil etti. Soğuk Zincir, Depolama Sistemleri, Soğutma, Havalandırma ve Lojistik Özel Bölümü “ColdChain Eurasia” ve Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFoodTech bu kapsamında özel bölümler olarak gerçekleşecek. Fuar içinde uzun yıllardır yer alan WorldFood Istanbul’da Gıda Katkıları Özel Bölümü – Ingredients Turkey de bu yıl yine devam ediyor olacak. 

ColdChain Eurasia özel bölümünde; bölgenin soğuk zincir sektörüne yönelik ilk uzmanlaşmış etkinliği olarak Soğuk Zincir Hizmetleri, Soğuk Nakliyat ve Ekipmanları, Soğuk Depolama ve Ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmaların en son geliştirdikleri ürün, hizmet ve teknolojiler sergileniyor olacak. 

Ipack Turkey içinde bu yıl ilk kez yer alacak Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü –WorldFoodTech’te ise gıda işlemede kullanılan makine ekipmanları ve üretim teknolojilerindeki en son yenilikler sektör ile buluşacak.

Fuarlara paralel düzenlenecek olan “konferans programları” da sektörel bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda önemli bir platform oluşturacak.
4 gün boyunca devam edecek WorldFood Istanbul; içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, kuruyemiş ve gıda katkı maddeleri başta olmak üzere pek çok ürünün yer alacağı katılımcı profiline ev sahipliği yapacak. 
Geniş bir yelpazede üretim yapan gıda sektörü için büyük bir öneme sahip olan ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemleri ile ilgili son teknoloji ürün ve hizmetlerin sergileneceği Ipack Turkey’de ise; ambalajlar, ambalaj ve paketleme makineleri, gıda işleme makine ve ekipmanları, yardımcı ekipman ve sistemlerinin dahil olduğu ürün grupları sergilenecek. Bunun yanında fuar katılımcı ve ziyaretçilerini, gıda ürünlerinin daha sağlıklı ve uzun süre korunmasına imkân veren sistemlerle buluşturacak.

Fuarlara iki yeni özel bölüm: ColdChain Expo Eurasia ve WorldFoodTech

Günümüzde taze, dondurulmuş ve hazır yemeğe yönelik artan talep; nakliyat ve depolama anlamında soğuk zincir sistemlerine sahip firmaların da öne çıkmasına yardımcı oluyor. Bu anlamda WorldFood Istanbul’da yer alacak olan ColdChain Expo Eurasia Özel Bölümü; ısı kontrollü nakliyat, depolama ürün ve hizmetlerine sahip olan, bunları kiralayan ya da yöneten profesyonelleri bir araya getirerek; mevcut sistemlerini daha da geliştirmeleri için yol haritası olacak.

Soğuk Zincir Lojistik, Ekipman ve Teknolojileri Özel Bölümü – ColdChain Expo Eurasia; soğuk zincir pazarının Avrasya'daki buluşma noktası olmayı hedefliyor. ColdChain Expo Eurasia, Global Cold Chain Alliance başta olmak üzere, Türkiye'de Soğuk Zincir Lojistiği Derneği ve UTİKAD tarafından destekleniyor.

Türkiye gıda işleme makine ve ekipmanları sektörünün global pazardaki gelişim ve yeniliklerine paralel olarak, kısa vadede kapasite ve ürün çeşitliliğinin artırılması öngörülüyor. Ipack Turkey’de yer alacak olan Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü – WorldFoodTech; gıda ürünlerinin daha sağlıklı ve uzun süre korunmasına imkân veren ambalaj sektöründeki en son yenilik ve teknolojileri sergileyerek; firmalara sektörün en ince ayrıntılarını ve son gelişmelerini aktaracak.

Başta gıda ürünleri olmak üzere nihai tüketiciye ürünlerin sağlıklı bir şekilde iletilmesini sağlayan sistem ve teknolojilerin yer alacağı WorldFoodTech bölümünde özellikle; Çikolata, Bisküvi, Şekerleme, Unlu Mamuller, Kuruyemiş, Et ve Süt Ürünleri, Şişeleme, Dolum ve diğer ürünler için makine ekipmanları ve üretim teknolojileri yer bulacak. 

ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu; “Dünya’da nüfus artışı giderek artış gösteriyor ve bu nüfus yoğunluğuna paralel olarak da daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyuluyor. Önümüzdeki 40 yıl içerisinde dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması beklenirken; gıda üretiminde de geçirilen 10.000 yılın toplamından daha fazlasına ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Milli gelirimizin %14’ü, ihracatın %15’i ve istihdamın yaklaşık %40’ı tarım sektöründe olan ülkemizde gıda sektörü; 2015 yılında %9 büyüyerek 360 milyar dolar düzeyine ulaştı. 2016 yılında ise yüzde 5 büyüme hedefleyen sektörün her yıl nabzını tutan WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarları, bu yıl yine sektörün gelişmesine katkı sağlayacak. Bu sene fuarlarımızda 45 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı firmayı, 16.000’i aşkın ziyaretçi ile buluşturmayı hedefliyoruz”. 

Ambalaj sektörüne en çok talep gösteren gıda sektöründeki büyüme ve gelişmeler; gıda işleme sanayisinin önemini her geçen gün daha da arttırıyor. Geçtiğimiz yıllarda WorldFood Istanbul fuarımızda Gıda Katkıları Özel Bölümü – Ingredients Turkey’i düzenliyorduk. Bu sene ise WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarlarımızda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeni iki özel bölümümüz daha ekledik. Soğuk Zincir Lojistik, Ekipman ve Teknolojileri Özel Bölümü - ColdChain Expo Eurasia ve Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFood Tech özel bölümlerimiz; konularında son gelişmeleri tek bir çatı altında buluşturarak verimli iş birliklerini de beraberinde getirecek. Özel bölümler sektör profesyonellerine, yeni pazarlara ulaşmaları için yurtiçi ve uluslararası iş birliği fırsatlarının görüşüleceği iş platformu da sunacak. Bu yıl Almanya, Çin, İran, Kore, Malezya, Meksika, Peru, Suudi Arabistan, Sri Lanka (Tea Board), Tayland ve Tunus’un katılım göstereceği fuarlarımız katılımcı ve ziyaretçilerimizin ihracat hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacak. Sektörel bilgi ve deneyim paylaşımını üst seviyeye çıkarmak amacıyla fuarlar ile eş zamanlı olarak düzenlediğimiz konferans programımızda; “Türkiye’nin Gıda İthalat Politikaları ve Uygulama Esasları”, “Bakliyat Yılı Projesi”, “Türk Gıda Kodeksine Uygun Etiketleme Yöntemleri ve Tüketicilerin Bilgilendirilmesi”, “Yerel Zincirlerin Gıda Perakendesindeki Durumu” konuları işlenecek” dedi.


EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve ITE Turkey Hakkında
ITE Turkey’nin bünyesinde yer alan EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş., inşaat, mobilya, gıda, ambalaj, promosyon, kırtasiye, enerji ve iş makineleri sektörlerinde 1999 yılından beri bölgenin en büyük fuarlarını düzenlenmektedir. İngiliz fuarcılık devi ITE Group Plc.’nin küresel bilgi ağı, tecrübesi ve global işbirliklerinin de desteğiyle EUF; WORLDFOOD ISTANBUL (Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı), IPACK TURKEY (Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı), ANKOMAK (Uluslararası İş Makineleri, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı) IWE Istanbul Water Expo (Istanbul Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı) ve Global OIl & Gas Turkey’i (Türkiye Uluslararası Petrol & Gaz Konferansı) gerçekleştirmektedir.

ITE Turkey Hakkında
ITE Turkey, uluslararası fuarcılık devi ITE Group’un Türkiye ofisidir. Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuar organizasyonları düzenleyen ITE Turkey, YEM Fuarcılık, EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri, Ekin Fuar, Platform Uluslararası Fuarcılık ve TF Fuarcılık şirketlerinden oluşmaktadır.
Yapı, turizm, kozmetik, gıda, moda, enerji, ambalaj, iş ve inşaat makineleri, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup şirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. 20 ülkede 32 ofisi, 1.000’i aşkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 240’ı aşkın fuar ve konferans düzenleyen ITE Group Plc.’nin Türkiye ofisi olan ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını, içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediği fuarlarda yeni iş, işbirliği ve satınalma fırsatları yaratıyor, bu sektörlerin gelişmesine katkıda bulunuyor.