Şeniz Yarcan: “Teknolojiye ve insanımıza aralıksız yatırım yapıyoruz”

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan, Yatırım Finansman’ın 40. Yılını kutlarken sermaye piyasalarında akla ilk gelen kurumlardan biri olduğunu; güvenilirliği, müşteri odaklılığı ve yenilikçiliğiyle anıldığını vurgulayan Yarcan, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bizim yatırımcılarla buluştuğumuz iki önemli hizmet kanalımız var: İnsanımız ve teknolojimiz. Kurumları geleceğe taşıyan insanıdır. Müşterilerimizin yatırımlarını daha değerli kılmak için, entelektüel sermayemize de her an yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme çağındayız. 2012 yılında yeni vizyonumuzu belirlerken kendimize şu soruyu sorduk: Değişimin bir parçası mı olacağız, yoksa kendisi mi? Biz, her zaman değişimin kendisi olmayı tercih ettik. 4 yıldır yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz. Gerek donanım, gerek yazılım ve gerekse emir iletimine yönelik altyapı yatırımlarımıza hiç ara vermeden devam ettik. Borsa İstanbul’un BISTECH’e geçtiği 30 Kasım 2015 tarihini bu alanda kendimiz için bir milat sayıyoruz. Bugünse hem vizyonumuzun sonuçlarını alıyor hem de yarınlar için gereken teknoloji yatırımlarımızda hız kesmiyoruz. Çözüm odaklı yaklaşımlarımız, bürokrasiyi azaltan, sadeleşen ve en önemlisi hızlanan iş modelimiz hakkında, müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler, bizim en büyük motivasyon kaynaklarımız arasında...”

Genel Müdür Yarcan, Yatırım Finansman’ın, ‘dijital dönüşümün öncülerinden biri olarak teknoloji yatırımlarını arttırarak sürdüreceğini, önümüzdeki 5 yıl için bir diğer öncelikli hedefin de Yatırım Danışmanlığı ve Varlık Yönetimi faaliyeti konularında nitelikli ürünler ve tavsiyelerle müşterileri desteklemek olduğunu söyledi. 

Ekibini sürekli geliştirip güçlendirerek, en ileri teknolojileri kullanarak müşterilerine her zaman etkin ve hızlı hizmet sunan Yatırım Finansman, 2012 yılında benimsediği vizyon ve strateji doğrultusunda son 4 yıldır yeni teknolojilere yatırım yapıyor. Donanım, yazılım ve emir iletimine yönelik altyapı yatırımlarına hiç ara vermeden devam eden şirket, bu anlamda sektöründe önemli bir dijital dönüşüme imza atarak öncü rolünü sürdürüyor. 

Yatırım Finansman’ı geleceğe taşıyan teknoloji yatırımlarından öne çıkanlar:
  • Yatırım Finansman, Borsa İstanbul’da BISTECH sistem geçişini, deneyimli kadrosu ve teknolojik alt yapısıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 
  • BIST Kolokasyon İş Ortakları listesinde yerini alan ilk aracı kurumlardan biri oldu.
  • Yatırım Finansman, YFTRADE, YFTRADEFX ve YFTRADEINT gibi güvenilir ve hızlı işlem platformlarının yanı sıra yenilenen internet sitesi (YF.COM.TR) ve sosyal medya kanallarıyla da müşterilerinin hizmetinde.
  • Yenilenen Yatırım Finansman İnternet Şubesi, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımak için müşterilerin ana sayfalarını istediği şekilde özelleştirmesine imkan tanıyan esnek bir yapıda tasarlandı. Takip edilen verileri dinamik olarak güncelleyen push teknolojisinin kullanıldığı yeni internet şubesi kullanıcılara büyük bir kullanım kolaylığı, konforu ve hızı sağlıyor. İnternet şubesine entegre edilen Web Kokpit işlem ekranı, profesyonel Traderların kullanımında olan gelişmiş bir arayüzü tüm müşterilerimizin kullanımına sunarak en hızlı ve verimli şekilde işlem yapmalarına imkan tanıyor.
  • iPhone, iPad ve AppleWatch için özel tasarlanan yeni mobil uygulamalarımız, kullanıcı dostu, görsel, hedefe yönelik sade tasarımı ve mobil web kokpit ekranıylarıyla işlem imkanını müşterilerimizin olduğu her yere taşımakla kalmayıp, aynı zamanda sağladığı hız ve güvenliğiyle ön plana çıkmaktadır.
Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. hakkında
Türkiye’nin ilk aracı kurumu olan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) öncülüğünde ve 13 büyük bankanın katılımıyla 15 Ekim 1976 tarihinde kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana hızlı ve istikrarlı bir gelişme göstererek sermaye piyasalarında saygın bir yer edinen Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., tarihinin her döneminde bir ‘güven sembolü’ olarak sektörün öncü kuruluşları arasında yer almıştır. Ülke çapında güçlü ve yaygın bir hizmet ağına sahip olan Yatırım Finansman, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden bireysel ve kurumsal yatırımcılara güvenilir, kaliteli ve bilgi işlem altyapısı ile hızlı sermaye piyasası hizmetleri vermektedir. Önemli merkezlerdeki 10 şubesi, İnternet Şubesi (YF.COM.TR),Yatırım Finansman’ın hizmet ağını oluşturmaktadır.