2021’in Kasım ayında 69 bin dolarlık fiyatıyla rekor kıran Bitcoin, o dönemden bu yanlamasına yüzde 70’cilt fazla bir erime yaşadı ve bugünlerde 20 bin doların altında seyrediyor. Yatırımcıların krpto para satışları konusundaki fikirleri ise varlıktan varlığa değişim gösteriyor.

Finbold’un elde ettiği verilere tarafından, Google’da “Bitcoin satışı” anahtar kelimeleri aranması son 12 ayın asgari seviyesine geriledi. “Bitcoin satışı” aranması popülerlik skoru açısından 29 puan elde etti. Benzer puan, geçtiğimiz sene Bitcoin’in çok önemli yükseliş gösterdiği Ekim ayının 23. gününde ise bütün 100’dü.

Bu rakamlara ek olarak Ethereum’da ise bu durumun tersinin olduğu görülüyor. “Ethereum Sat”a olan alaka, son 12 ayda %16’lık bir çoğaltma gösterdi. 24 Eylğl’de sona eren haftada bu anahtar kelimelerin popülerlik puanı ise 14’tü. Aynı sayı XRP için ise 5 oldu. Ama burada kayda değer olan keza Ethereum keza de XRP’de satmak puanının 10 Eylül günü ile biten haftada sıfır olması… Yani iki haftalık süreçte Ethereum ve XRP satışı konusunda Google’da olan aramalar artıyor.

Tüm bu rakamlar ile, son 5 yılda “hodl” edilen Bitcoin sayısının rekor kırması durumu birleştirildiğinde, daha büyük fotoğraf ortaya çıkıyor. Bitcoin ağında son dönemde kayda değer bir değişim ya da güncelleme olmamasına rağmen satmak isteksizliği devam ediyor. Oysa Ethereum’da, Merge gibi tarihin en manâlı güncellemelerinden biri kısa zaman önce sona ermesine karşın satış baskısı her geçen gün daha da kuvvetleniyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/yatirimcilarin-bitcoin-satis-istegi-dibe-vurdu-eth-ve-xrpde-ise-artis-var/