Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasına ilişkin düzenlemenin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM'ye gönderildiğini ve makul fiyatlar seviyesine inmeyi öngördüğünü belirtti.

Trafik sigortası primleri, serbest tarife rejimi altında sigorta şirketleri tarafında belirleniyor fakat primlerde 2015'in ikinci yarısında büyük artış yaşanması vatandaş şikayetlerini artırmıştı. Bu şikayetler üzerine Şimşek, Hazine Müsteşarlığına talimat vererek bu konu üzerine çalışma başlatıldığını belirtti. Açıklamalarında şunlara yer verdi;

"Çalışma çerçevesinde, primleri istikrara kavuşturmak amacıyla bazı tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu tedbirlerden bir kısmı sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik, bir kısmı ise uygulamayla ilgili sorunların çözümüne yöneliktir. Şirket yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik alınan ilk tedbir Karayolları Trafik Kanunu değişikliği olup, taslak Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye gönderilmiştir."