Arsa yatırımcılarının yeni gözdesi Bursa oldu. Arap turistlerin gözde mekanı olan Sapanca Gölü'nün doyuma ulaşması ve arazi fiyatlarının çok yüksek olması gözleri Bursa'ya çevirdi. 

Sapanca Gölü'nden 6 kat büyük
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bulunan İznik Gölü'nün Sapanca'dan 6 kat daha büyük olması ve el değmemiş doğa güzelliği emlak işi ile ilgilenenlerin iştahını kabartmış durumda. 

Metrekaresi 80 liraya satılıyor
Sapanca Gölü'ne yakın arazilerin metrekare fiyatları bin lira ile 10 bin lira arasında değişirken İznik Gölü çevresinde fiyat ortalaması 80 lira dolayında olduğu görüldü. 

Osmangazi Köprüsü ve Orhangazi Üniversitesi fiyatları artırdı
Geçtiğimiz yıl vatandaşın kullanımına açılan Osmangazi Köprüsü çevresinde bulunan arazilerin fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Osmangazi Köprüsü ile Bursa'nın doğa güzelliği olan İznik Gölü, İstanbul'dan 1 saat uzaklıkta olması fiyat artışının nedeni olarak gösterildi. Ayrıca bölge yeni açılan Orhangazi Üniversitesi'nin açılması arazilerin değerini artırdı. 

Önümüzdeki yıllarda fiyatların artması bekleniyor
İznik Gölü çevresinde bulunan arazilere şimdiden talep olması nedeniyle önümüzdeki yıllar içerisinde metrekare fiyatların 10 katına çıkması bekleniyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını alıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla İznik Gölü sahilini Bursa'ya yakışır hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3,5 kilometrelik kıyı bandı boyunca yaklaşık 135 bin metrekare alanda spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacağını söyledi.