Çatıya tam ankastre güneş enerjili çatı sistemleri konseptini de vurgulayacak olan Braas, fuarın 39. yılında özellikle çimentolu kiremit üretiminde çığır açacak yeni yüzey kaplama teknolojisi “Evolution Innotech” ile ilgi çekmeyi amaçlıyor.


Yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren önemli bir organizasyon olan Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı, 10-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Braas Çatı Sistemleri bu yıl 39. kez kapılarını açacak olan fuarda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 3. Salon 331 numaralı standında ziyaretçiler ile buluşacak. Braas Çatı Sistemleri standında, yenilikçi üretim teknolojileri, çatılarda enerji verimliliği ve çatı katı yaşam konforu, çatılarda estetik, uzun ömürlü, işlevsel çatı detay çözümleri gibi konular öne çıkarılacak.

Yenilikçi Üretim Teknolojisi: Evolution Innotech 

Evolution Innotech, Braas Çatı Sistemleri'nin yoğun Ar-Ge çalışmaları sonunda geliştirdiği, çimentolu kiremit üretim teknolojisinde gerçek bir devrim olarak ifade edilen ve günümüzde ulaşılabilen en üstün kiremit yüzey kaplama teknolojisi. Braas’ın Avrupa ile neredeyse eş zamanlı olarak Türkiye’deki tüketicilerine sunduğu bu yeni teknoloji sayesinde yüzeyi zırh gibi güçlü bir yapıya kavuşan Braas Kiremit, 
çevresel etkilere karşı daha dirençli ve dayanıklı hale geliyor. Daha yüksek renk şiddeti performansı sunan Evolution Innotech, Braas kiremitin estetik performansını daha da artırıyor. Kiremit yüzeyi daha pürüzsüz ve ipeksi bir yapıya sahip olurken, daha az toz tutuyor, yağışla beraber kendini daha iyi temizleyebiliyor.

Bu yeni yüzey teknolojisi ile Braas kiremit farkının ilk bakışta bile rahatlıkla görülebilmesi sağlanıyor. Ziyaretçiler, Braas Çatı Sistemleri fuar standında Evolution Innotech ve diğer gelişmiş yüzey kaplama teknolojileri ile üretilmiş kiremitleri yakından görme fırsatını elde edecekler. 

Güneş Enerjili Çatı Sistemleri, Çatılarda Enerji Verimliliği ve Çatı Katı Yaşam Konforu

Braas Güneş Enerjili Çatı Sistemleri; çatıya tam ankastre veya modüler uygulanabilen, fotovoltaik ve termal çözümlerden oluşuyor. Termal solar enerji sistemleri ürün gamı ile hijyenik sıcak su, ev ısınmasına destek ve havuz suyunun ısıtılması sağlanırken, fotovoltaik solar sistemlerle de çatılarda elektrik üretimi olanağı sunuluyor. Braas, bu alandaki güçlü ürünü “InDaX Ankastre Fotovoltaik Sistem” i ziyaretçilere çatı üzerinde tam ankastre olarak sergileyecek. Braas InDaX Ankastre Fotovoltaik Paneller yüksek veriminin yanı sıra, patentli ankastre tasarımı ile estetik ve su sızdırmazlığı bir arada sunan yeni nesil bir çözüm olarak öne çıkıyor. 

Yapılardaki toplam ısı kaybının % 25’inin çatılardan gerçekleştiğini ortaya koyan araştırmalar ve enerji maliyetlerindeki artışlar göz önüne alındığında, çatılarda doğru ısı yalıtım uygulamalarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Braas, sunduğu yenilikçi “Çatı Mantolama Sistemleri” ile çatı katında maksimum enerji verimliliği ve ideal yaşam konforu sunarken, daha fazla enerji tasarrufu yapılmasını da sağlıyor. Braas Çatı Sistemleri, güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 4, 5, 6, 8 ve 10 cm' den sonra 12 cm kalınlığındaki yeni versiyonunu ilk kez 39. İstanbul Yapı Fuarı’nda lanse edecek. 

Çatılarda Estetik

Braas’ ın Avrupa’da da çok ilgi gören modeli TegaLModerN; keskin geometrik yapısı, kendine has tasarımı ve zarif çizgileriyle özgün bir çatı hayal edenlere yönelik sunuluyor. Braas, TegaLModerN modelinde Titanyum Gri’ den sonra sunduğu yeni renk alternatifi Magma Gri’ yi ilk kez 39. İstanbul Yapı Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunacak. 

Braas Çatı Sistemleri’nin fuarda yer vermeyi planladığı Terracotta serisi ise Coppo Domus veVario 5 Marsilya Antik modellerinden oluşuyor ve Braas’ın İtalya’daki yüksek teknolojiye sahip fabrikasında üretiliyor. Braas kalitesinin ve İtalyan estetik anlayışının çatı tasarımına cesur ve özgün bir şekilde yansıtıldığı Coppo Domus ve Vario 5 Marsilya Antik Türkiye’de ilk kez ve sadece Braas tarafından tüketicilere sunuluyor. 39. İstanbul Yapı Fuarı’nda ilk kez sergilenecek olan Vario 5 Marsilya Antik’in büyüleyici antik görünümü ile dikkatleri üzerine çekmesi bekleniyor. 

Braas, TegaLModerN ve Terracotta serisinin yanı sıra; gün içerisinde güneşin değişik açılarına göre çatılarda farklı renk algıları ve gölge efektleri hissi veren, eskitilmiş görünümlü özel dokulu kiremit Diva serisi tasarımlara ve yeni nesil Novo Protector Dual Katman yüzey kaplama teknolojisi ile üretilen Akdeniz ve Villa kiremit modellerinin Havana Kahve, Doğa Yeşil, Granit Gri gibi renklerine standında yer veriyor olacak. 

Uzun Ömürlü, İşlevsel Çatı Detay Çözümleri 

Türkiye’de faaliyet başladığı ilk günden beri “Çatı çözülmesi gereken bir sistemdir ” anlayışı ile hizmet veren Braas; çatıların bir bütün olarak ele alınmasına yönelik olarak geliştirilen ve tek elden tasarlanan akılcı birçok çözümü tüketicilerine sunmaya devam ediyor. 

Çatıda kaplama altı levhası olarak kullanılabilecek akılcı bir çözüm olan Braas RoofBoard, Braas’ın 39. İstanbul Yapı Fuarı’nda sunacağı bir diğer inovasyon. Braas RoofBoard, A1- HİÇ YANMAZ sınıfta, küf oluşturmayan, neme karşı yüksek dayanım ve çatı yapım aşamasında yağış altında çok uzun bir süre özelliklerini kaybetmeden kalabilme özelliğine sahip inovatif bir ürün. Ziyaretçiler, Braas Çatı Sistemleri standında bu ürünün avantajlarını da görme fırsatını elde edecekler. 

39. İstanbul Yapı Fuarı’nda; kiremitleri rüzgara karşı daha dirençli hale getiren rüzgar klipslerinden, çatılara nefes alma özelliği veren havalandırma kiremitlerine, labirent havalandırma tekniği ile optimum havalandırma sağlayan Figaroll PLUS’tan, çatı saçak detayında çok işlevli çözümler sunan Metalvent ’e kadar birçok akılcı çatı sistemi bileşeni Braas standında yerinde incelenebilecek. Braas Çatı Sistemleri, Bakır”, “Titanyum Çinko”, “Çift Cidarlı PVC 2D” ve “PVC Deco” yağmur indirme sistemleri, çatıda insan ve iş güvenliğine yönelik olarak geliştirilmiş Bağlanma Kancası ve Güvenlik Basamağı Sistemleri’ne de standında yer verecek. 
Braas Çatı Sistemleri Hakkında
Merkezi Almanya’da bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas Monier Building Grup, 37 ülkede 100’ den fazla üretim tesisi ve yaklaşık 7735 çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor.


Türkiye’de Braas markası ile 1998’den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36.000 m2 alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu üretim tekniği ile dünyanın en teknolojik kiremit fabrikalarından biri olma özelliğine sahip. 

Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; geniş ürün yelpazesinin yanı sıra danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.